DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Būtiski pieaudzis ministru un premjera darba novērtējums; partiju novērtējums kritiski negatīvs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) veiktajā aptaujā noskaidrots, ka valdības darba novērtējums pēdējo mēnešu laikā pieaudzis līdz 5,05 desmit baļļu sistēmā, kas ir labāks rādītājs nekā iepriekš, kad uzņēmēji to vērtēja ar 4,4.

LTRK veiktajā aptaujā noskaidrots, ka premjera Māra Kučinska darbu uzņēmēji vērtē ar 5,6 ballēm, visbiežāk jeb 36% gadījumu izvēloties atzīmi seši. Visaugstāk bizness vērtē kultūras ministres Daces Melbārdes darbu, kas iespējams, skaidrojams ar šīs nozares minitrijas mazāku tiešo iesaisti uzņēmējdarbības vides jautājumos. Vēl arvien viens no ministriem – tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs – saņēmis negatīvu jeb nesekmīgu atzīmi – 3,8.

"Pēdējos mēnešos izveidojies un nostiprinājies dialogs starp valdību un uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, panākot vienošanos, ka būtiskas nodokļu izmaiņas netiks veiktas, izstrādājot nākamā gada budžetu," saka LTRK valdes locekle Katrīna Zariņa, "uzņēmēji šo ziņu ir sadzirdējuši, tādēļ ministru darba novērtējums ir uzlabojies, dodot arī cerību par biznesa vides stabilitāti un iespējām netraucētai izaugsmei līdz 2018.gadam."

Ņemot vērā to, ka aptauja tika veikta laikā, kad demisionēja veselības ministrs Guntis Belēvičs, viņa novērtējums aptaujā netika jautāts.

Kritiski zemu vērtējumu saņēmušas Saeimā pārstāvētās partijas: Zaļo un Zemnieku savienība novērtēta ar 4,7 ballēm, kas ir ievērojami zemāk nekā iepriekš veiktajā aptaujā, kad uzņēmēji to vērtēja ar atzīmi 6,2. Vēl sekmīgu vērtējumu saņēma tikai Nacionālā apvienība – 4,05. Pārējās Saeimā pārstāvētās partijas novērtētas ar nesekmīgu atzīmi.

LTRK aptaujā piedalījās 139 uzņēmēji, kuri gandrīz vienādās daļās pārstāv gan pakalpojumu, gan ražošanas, gan tirdzniecības nozares visos Latvijas reģionos. Visvairāk atbildes snieguši SIA vadītāji, kuru darbinieku skaits ir līdz 50 cilvēkiem. Aptauja tika rīkota jūnija vidū.

Rūta Grikmane
Sabiedrisko attiecību konsultante
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI