DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs: iekšējai drošībai šobrīd jābūt katras valsts prioritātei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis nosoda Stambulā notikušos terora aktus, vēlreiz apliecinot to, ka iekšējai drošībai šobrīd jābūt katras valsts prioritātei.

Lai arī Latvijā terorisma draudu līmenis saglabājas zems un patlaban nav konstatētas pazīmes, kas norādītu uz terorisma draudu pieaugumu, Latvijai, līdzīgi kā citām ES dalībvalstīm, jāstrādā pie pretterorisma spēju paaugstināšanas. Lai cīnītos pret ekstrēmismu, ir jāstiprina gan katras valsts individuālās pretterorisma spējas, gan savstarpējā dienestu sadarbība starptautiskā līmenī.

Saeimai pēc iespējas ātrāk jāpieņem likums par Pasažieru datu reģistru, lai to ceļotāju dati, kuri izmanto avio pakalpojumus, būtu pieejami drošības iestādēm, un tās varētu izkontrolēt aizdomīgu cilvēku pārvietošanos.

Tāpat nepieciešams stiprināt Drošības policijas kapacitāti, jo tā ir koordinējošā iestāde, kas ikdienā cieši sadarbojas ar ārvalstu partneru dienestiem, analizē aktuālās starptautiskā terorisma tendences un koordinē savlaicīgu nepieciešamo pretterorisma pasākumu ieviešanu arī Latvijā.

Ir jāpalielina arī Valsts robežsardzes kapacitāte, lai varētu stiprināt kontroli uz Eiropas Savienības ārējās robežas.

Daiga Holma
Iekšlietu ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI