DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessargi pamatapmācības lauka nometnē apgūs militārās iemaņas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 29. jūnijā, Zemessardzes 34. artilērijas bataljona apmācību teritorijā “Meža Mackeviči” notiks svinīgā 2. Zemessardzes novada pamatapmācības lauka nometnes atklāšana.

Nometne norisināsies līdz 17.jūlijam, un tās laikā vairāk nekā 200 jaunuzņemtie zemessargi no visiem Zemessardzes novadiem apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, kā arī gūs ieskatu topogrāfijā, medicīnā, normatīvajos aktos un reglamentos. Apmācību nodrošinās 2.Zemessardzes novada instruktori. Savukārt atbalstu nodarbību vadītājiem sniegs kaprāļi, kuri nesen absolvējuši Jaunākā instruktora kursu.

Pamatapmācības lauka nometnes organizēšana zemessargiem ir jauna pieeja zemessargu apmācībā, pielietojot nometņu modeli, kurā nesen dienestā pieņemtie zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst īsākā un nepārtrauktā laika posmā. Pirmā zemessargu pamatapmācības nometne notika 2015.gada vasarā Pļaviņu novadā un to organizēja Zemessardzes 55. kājnieku bataljons.

Zemessardze atgādina, ka, sākot ar 2015.gada gada 1.janvāri, kad stājās spēkā grozījumi Darba likuma 153.pantā, darba devējs piešķir atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas darbiniekam, kurš pilda dienestu Zemessardzē, ja par viņa iesaisti Zemessardzes uzdevumu izpildē vai apmācībā darba devēju informē Zemessardzes vienības komandieris dienestu Zemessardzē regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā termiņā un kārtībā. Atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas piešķir uz Zemessardzes vienības komandiera izziņā norādīto laiku. Darbiniekam, kurš izmanto šo atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Virsseržante Diāna Selecka
2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI