DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noziedzības novēršanas padome izskata priekšlikumus valdības rīcības virzieniem nepilngadīgo aizsardzībai no dzimumnoziegumiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 22. jūnijā, vadīja Noziedzības novēršanas padomes sēdi. Tās ietvaros tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs klātesošos iepazīstināja ar priekšlikumiem valdības rīcības virzieniem nepilngadīgo aizsardzībai no dzimumnoziegumiem.

Priekšlikumi paredz sabiedrības un atbildīgo dienestu informētības un zināšanu stiprināšanu, sodu politikas pilnveidošanu, notiesāto resocializācijas pilnveidošanu, starpinstitucionālās sadarbības attīstīšanu, kā arī mediju izpratnes veicināšana cietušo aizsardzības nodrošināšanā.

Sēdes laikā tika pausta atzinība sagatavotajiem priekšlikumiem, vienlaikus norādot, jau šobrīd spēkā ir faktiski viss nepieciešamais normatīvais regulējums, lai risinātu šos jautājumus, taču ir nepieciešams darbs, lai nodrošinātu, ka visas prasības tiešām tiek ievērotas, lai katra valsts un pašvaldību institūcija zinātu, kā tai ir jārīkojas katrā konkrētajā situācijā.

Tāpat sēdes dalībnieki vienojās par nepieciešamību izveidot atsevišķu mītni Rīgā, kurā nonāktu no vardarbības cietušie bērni, tādējādi nodrošinot, ka darbs ar cietušajiem tiek veikts vienā vietā, neliekot viņiem apmeklēt dažādas iestādes, to speciālistiem nepārtraukti klāstot par notikušo pāridarījumu.

M. Kučinskis norādīja, ka šādas mājas darbam ar bērniem, kuri cietuši no vardarbības, izveide ir starptautiska prakse, un šim mērķim tiks piesaistīti līdzekļi no Eiropas Savienības fondiem.

Savus priekšlikumus bija iesniegusi Tieslietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Labklājības ministrija, kā arī Nodibinājums "Centrs Dardedze".

Foto no Noziedzības novēršanas padomes sēdes

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI