DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

CSDD Biķernieku “ātruma apļa” trase novērtēta ar - A kategoriju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
CSDD Biķernieku kompleksā sporta bāze ir saņēmusi divu motošosejas trašu licences – Meža aplim un Ātruma aplim, un arī turpmāk Biķerniekos varēsim vērot motošosejas sacensības.

Atbilstoši Motošosejas trašu licencēšanas noteikumiem Latvijas motosporta Federācija (LaMSF) veikusi trašu licencēšanu un tas dod iespēju arī turpmāk organizēt plaša mēroga motosporta sacensības. Ātruma apļa trase ir novērtēta ar kategoriju – A, un tā, saskaņā ar LaMSF  drošības prasībām, atļauj Latvijā organizēt Latvijas un Baltijas čempionātu motošosejas sacensības. Meža apļa jeb Meistarības apļa trasei piešķirta C kategorija, ņemot vērā, ka tās konfigurācija un parametri (tā ir šaurāka un īsāka kā starptautiskās sacensībās tiek paredzēts) atšķiras no mūsdienās būvētajām trasēm.

BKSB Meža apļa trase ir izbūvēta pirms 50 gadiem un tā joprojām tiek izmantota motošosejas treniņiem, jo ir diezgan liels meistarības pārbaudījums jebkuram motosportistam, kas piedalās treniņos vai sacensībās. Ņemot vērā intensīvos būvdarbus, kas notiek BKSB, izbūvējot jauno rallijkrosa trasi, paredzēts, ka kopējo darbu ietvaros plānots arī novērst dažus defektus asfalta segumiem pārējās Biķernieku trases konfigurācijās, kas  uzlabotu sacensību dalībnieku drošību.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI