DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: novēlu Jāņos ikvienam atrasties pie dabas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot visus Latvijas iedzīvotājus un tautiešus ārzemēs Līgo svētkos, novēl ikvienam šajos svētkos atrasties tuvāk pie dabas, kur šo svētku būtība ir sajūtama vislabāk.

Jāņos mēs redzam un sajūtam, kā daba uzplaukst visā krāšņumā un dāsni šajā skaistumā dalās ar mums. Mēs izjūtam vienotību ar dabu, un pat visrūdītākajam pilsētniekam zāļu vakarā rodas vēlēšanās nopīt vainagu, atgulties pļavā, raudzīties jāņugunīs, sagaidīt saullēktu. Šajā vakarā ir labi sajust zemi un zemes spēku, saka I.Mūrniece.

Mūsu valsts iedzīvotāji lepojas ar Latvijas dabu un latviešu tradīcijām. Jāņus tradicionāli uzskata par vislatviskākajiem svētkiem, un to burvība visvairāk izpaužas tradīcijās vīt vainagus, pacelt alus kausu, nobaudīt Jāņu sieru, dziedāt pie ugunskura, sveicot saullēktu.

Saeimas priekšsēdētāja izsaka gandarījumu par to, ka arvien vairāk latviešu Jāņos uzvelk tautastērpu vai izmanto savā apģērbā folkloras motīvus, apjož tautisku jostu, greznojas ar saktu. "Prieks, ka patriotisms un interese par tradīcijām pieaug tieši jauniešu vidū. Jūtama arvien lielāka vēlme apzināties savu latvisko identitāti, savas saknes."

Ināra Mūrniece novēl aizvadīt Jāņus ar labām domām, saudzīgu attieksmi pret vidi un pārliecību par drošu mājupceļu pēc svinībām.

"Priecīgus Jāņus! Daudz laimes vārda dienā visām Līgām un visiem Jāņiem!"

   

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI