DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Uzsāk Latvijas – Japānas sarunas par nodokļu konvencijas noslēgšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 21. līdz 23. jūnijam Finanšu ministrijas pārstāvji Tokijā, Japānā, uzsāk sarunas par Latvijas – Japānas nodokļu konvencijas par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu noslēgšanu.

Nodokļu konvencija ir viens no galvenajiem starptautiskajiem līgumiem ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kuru galvenie uzdevumi ir nodokļu dubultās uzlikšanas novēršana, nodokļu nemaksāšanas novēršana, nodokļu uzlikšanas tiesību precīza sadalīšana starp līgumslēdzējām valstīm, diskriminācijas nodokļu uzlikšanas veidā novēršana un likumīga pamata abu valstu nodokļu administrāciju tiešai sadarbībai nodibināšana.

Japāna kā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsts ir starp Latvijas galvenajām prioritātēm nodokļu konvenciju noslēgšanā, ņemot vērā Latvijas iestāšanos OECD.

Latvijas – Japānas pirmā neoficiālā tikšanās par nodokļu konvencijas noslēgšanu notika šā gada februārī Viļņā, piedaloties triju Baltijas valstu un Japānas delegācijām. Šobrīd jau oficiālās sarunas tiek turpinātas divpusējā formātā ar katru Baltijas valsti atsevišķi. Jāatzīmē, ka Latvija pirmā no trijām Baltijas valstīm ir saņēmusi Japānas puses priekšlikumu noturēt sarunas par minētās nodokļu konvencijas noslēgšanu.

Latvija darbu pie nodokļu konvenciju noslēgšanas uzsāka 1992. gadā. Līdz šim sarunas par nodokļu konvenciju noslēgšanu notikušas ar 70 valstīm (parafētas) un ir uzsākta 58 konvenciju piemērošana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI