DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar ES fondu atbalstu stiprinās profesionālās izglītības pārvaldību un personāla kompetenci

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Valsts izglītības satura centram sagatavot un iesniegt Eiropas Savienības (ES) fondu projekta iesniegumu profesionālās izglītības iestāžu efektīvas pārvaldības un iesaistītā personāla profesionālās kompetences pilnveidošanas pasākumu īstenošanai. Projektam no Eiropas Sociālā fonda (ESF) paredzēti vairāk nekā 5 miljoni eiro.

Ar ESF atbalstu specifiskā atbalsta mērķa ietvaros paredzēts īstenot sākotnējās profesionālās izglītības, kā arī profesionālās tālākizglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmas, nodrošinot to efektīvu pārvaldību un iesaistītā personāla profesionālās kompetences stiprināšanu. Fonda finansējums paredzēts profesionālās izglītības iestāžu attīstības stratēģiju pilnveidošanai un profesionālās izglītības iestāžu personāla (pedagogi, administrācija, prakses vadītāji, amata meistari, nozares pārstāvji)  profesionālās pilnveides pasākumiem - plānots, ka projekta ievaros atbalstu apmācībām  saņems 5 775 profesionālajā izglītībā iesaistītie speciālisti.

Specifiskajam atbalstam plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir 6 490 095 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 5 516 580 eiro un valsts budžeta līdzfinansējums – 973 515 eiro.

Projekta iesniedzējs specifiskā atbalsta ietvaros ir valsts pārvaldes iestāde, kas ir atbildīga par pedagogu profesionālās pilnveides koordinēšanu un īstenošanu, – Valsts izglītības satura centrs, savukārt atbildīgā iestāde – Izglītības un zinātnes ministrija.

ESF atbalsts profesionālās izglītības pārvaldībai paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" - 8.5.3. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt profesionālās izglītības iestāžu efektīvu pārvaldību un iesaistītā personāla profesionālās kompetences pilnveidi"   ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases .

Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI