DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

VZD izmantos videi draudzīgu alternatīvu nokļūšanai pie klientiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 31. maijā, Valsts zemes dienests (VZD), domājot par videi draudzīgu alternatīvu nokļūšanai pie klientiem, Rīgas reģionālās nodaļas būvju kadastrālās uzmērīšanas speciālistiem nodeva trīs velosipēdus, lai turpmāk tos izmantotu braucieniem pie klientiem Rīgā un Jūrmalā.

Līdz šim VZD būvju kadastrālās uzmērīšanas (BKU) speciālisti izmantojuši auto transportu vai sabiedrisko transportu. Šie ir pirmie trīs velosipēdi, kas būs videi draudzīga, veselīga un ērta izvēle, dodoties pie klientiem, lai veiktu būves kadastrālo uzmērīšanu objektā.

Būvju kadastrālā uzmērīšana ir pakalpojums, kura izpilde ir saistīta ar izbraukumu ārpus biroja. Ik mēnesi BKU speciālisti izbrauc aptuveni uz 400 objektiem. Tagad daļu no tiem ērtāk būs sasniegt ar velosipēdu, tādejādi saudzējot vidi un rūpējoties par veselību, kā arī izvairoties no stāvēšanas sastrēgumos.

VZD Rīgas reģionālās nodaļas Būvju kadastrālās uzmērīšanas daļas rīcībā ir astoņas automašīnas, kas ik dienu dodas izbraukumos pie pasūtītājiem. Iegādājoties velosipēdus, radīta operatīva iespēja papildus dienā apmeklēt vairākus objektus. Ņemot vērā, ka velo kultūra un infrastruktūra gan Rīgā, gan Jūrmalā strauji attīstās, pārvietoties ar velosipēdu kļūst gan ērtāk, gan drošāk. Turklāt pilsētas vidē ne reti velosipēds ļauj ietaupīt arī ceļā pavadīto laiku. Savukārt tas zināmā mērā ietekmēs arī VZD iespējas apkalpot vairāk pasūtījumu.

VZD būvju kadastrālās uzmērīšanas speciālisti, kuri izteikuši gatavību izmantot velosipēdus, ceļa pie klientiem dosies, sākot ar jūnija mēnesi.

Sandra Vīgante, sabiedrisko attiecību vadītāja
Valsts zemes dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI