31. maijā, 2016
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrs piedalīsies OECD ministru padomes sanāksmē

1. un 2. jūnijā Parīzē, Francijā, norisināsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ministru padomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēs ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

OECD ministru padomes vadošā tēma šogad ir "Produktivitātes veicināšana iekļaujošai izaugsmei" (Enhancing Productivity for Inclusive Growth). Ministri diskutēs par nepieciešamo rīcību, lai valstis, saskaroties ar mūsdienu iespējām un izaicinājumiem, spētu uzlabot ekonomisko izaugsmi un produktivitāti. Turklāt izaugsmi, kas vienlaikus sniegtu labumu visām sabiedrības grupām un mazinātu nevienlīdzību. Sanāksmē tiks prezentēts arī OECD globālais ekonomiskais pārskats 2016. gadam, kā arī OECD ģenerālsekretāra redzējums attiecībā uz organizācijas nākotni un prioritātēm.

Kā ziņots, sanāksmes ietvaros 2. jūnijā Ministru prezidents Māris Kučinskis un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurría) svinīgi parakstīs Līgumu par Latvijas pievienošanos OECD. Pēc līguma parakstīšanas un tā ratifikācijas Latvijas Republikas Saeimā Latvija oficiāli kļūs par 35. organizācijas dalībvalsti.

Līguma parakstīšanas ceremonijā piedalīsies arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, kurš OECD ministru sanāksmē pārstāvēs Eiropas Komisiju un kura valdības laikā 2013.gadā tika uzsāktas sarunas par Latvijas pievienošanos organizācijai.

OECD ministru padomes sanāksmes notiek reizi gadā. Vienlaikus ministru sanāksmei notiek arī augsta līmeņa forums, kur šīs pašas tēmas apspriež arī starptautiskie eksperti, biznesa un akadēmisko aprindu, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Komunikācijas grupa