DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputāti Astanā piedalās konferencē “Reliģija pret terorismu”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Uzturoties darba vizītē Kazahstānā, Saeimas deputāti piedalās Kazahstānas parlamenta Senāta rīkotajā starptautiskajā konferencē, kas veltīta šobrīd aktuālai tēmai - “Reliģija pret terorismu”.

Konferencē Latviju pārstāvēja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs un deputātu grupas sadarbībai ar Kazahstānas parlamentu vadītāja Inguna Sudraba.

"Konferences tēma ir aktuāla visai starptautiskajai sabiedrībai. Terorismam nekad nav attaisnojuma, tādēļ svarīgi, lai tā apkarošanā un novēršanā būtu labi koordinēta sadarbība, tostarp valstu parlamentu līmenī. Arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā pienesums un Eiropas Padomes konvencijas protokols par terorisma novēršanu, kuru dalībvalstis Rīgā parakstīja 2015.gada 22.oktobrī, ir priekšnoteikumi, lai varētu atpazīt un novērst jau agrīnas terorisma pazīmes, nodrošinot terorisma izplatības prevenciju," uzsver I.Lībiņa- Egnere.

Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentē, ka terorismam ir neskaitāmi izpausmes veidi. "Mēs dzīvojam laikā, kad, slēpjoties aiz reliģiskiem uzstādījumiem, tiek iznīcinātas gan cilvēciskās, gan garīgās pamatvērtības. Tādēļ nozīmīgs ir jautājums – kā apkarot terorismu pasaulē, neierobežojot personu reliģiskās brīvības un kultūras atšķirības."

Uzrunu Latvijas delegācijas vārdā konferencē "Reliģija pret terorismu" teica deputātu grupas sadarbībai ar Kazahstānas parlamentu priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Inguna Sudraba, uzsverot, ka "gandrīz vai katru dienu mēs saņemam ziņas par terorisma uzbrukumiem dažādās pasaules valstīs. Teroristi ir sasnieguši arī Eiropu, liekot mums apjaust tā realitāti, – tas apdraud mūsu valstis, mūsu cilvēkus, mūsu mājas". Viņa akcentē, ka mūsdienās teroristi savu rīcību attaisno ar reliģiskiem apsvērumiem un piesaista sekotājus, aizbildinoties, ka aizstāv patiesi reliģiskas vērtības. "Tas mums liek uzdot jautājumus gan valdību, gan parlamentu pārstāvjiem, gan reliģiskajām organizācijām un viedokļu līderiem – ko mēs esam darījuši nepareizi," uzsver I. Sudraba.

Deputāte akcentē, ka Latvijā vēsturiski dzīvo dažādas etniskās un reliģiskās grupas. "Latvija ir pozitīvs piemērs miermīlīgai līdzāspastāvēšanai un konstruktīvam dialogam starp dažādām reliģiskām konfesijām. Mēs esam pierādījums tam, ka dažādas reliģijas un konfesijas var miermīlīgi pastāvēt līdzās un attīstīties vienā teritorijā, lai gan to vērtību sistēmās var būt fundamentālas atšķirības," uzsver I.Sudraba. Deputāte norāda, ka kristīgās konfesijas un citas reliģijas veiksmīgi sadarbojas, aizstāvot kopīgas intereses. "Latvija ir piemērs, kad līderi no dažādām reliģiskajām konfesijām sekmē mieru, harmoniju un savstarpēju respektu."

Foto: hhttps://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157666536490903

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI