DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

Noteiks Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra kompetenci

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ar valdības lēmumu noteiks Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centra (ARCC) kompetenci nelaimes gadījumos, kuros cietuši civilās aviācijas gaisa kuģi.

Ministru kabinetā apstiprinātie noteikumi "Noteikumi par pasākumiem, kas saistīti ar civilās aviācijas nelaimes gadījumiem" nosaka ARCC atbildības sadalījumu un saskaņotu rīcību civilās aviācijas nelaimes gadījumā cietušā civilās aviācijas gaisa kuģa un cilvēku meklēšanā un glābšanā, kā arī aviācijas nelaimes gadījuma seku novēršanā.

ARCC kompetenci tiek noteikta gadījumos, kad civilās aviācijas gaisa kuģis nonācis nelaimes gadījumā. Tāpat noteiktas institūcijas, kuras iesaistās cietušo glābšanas pasākumos un seku likvidēšanā, kā arī nelaimes gadījumā cietušā gaisa kuģa atrašanās vietas identificēšanas, medicīniskās palīdzības sniegšanas cietušajiem un institūciju informēšanas kārtība.

Ar valdības noteikumiem tiek paredzēts izveidot Aviācijas nelaimes gadījuma informācijas centru, ja noticis liela mēroga civilās aviācijas gaisa kuģa nelaimes gadījums. ARCC darbību nodrošinās Valsts robežsardze.

Aviācijas nelaimes gadījuma informācijas centra sastāvā darbojas Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts policija, Krasta apsardzes dienesta, Satiksmes ministrijas, valsts akciju sabiedrības "Latvijas gaisa satiksme", valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra", Nacionālo bruņoto spēku, Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja, Ārlietu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības atbildīgās amatpersonas.

Komunikacijas nodaļa

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI