DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Augulis pieprasa informāciju par iespējamo ekskluzīvo automašīnu kontrabandu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Satiksmes ministrs Uldis Augulis ir pieprasījis Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdei steidzami sniegt detalizētu informāciju par uzņēmuma iekšējās pārbaudes uzsākšanu un tās rezultātiem saistībā ar publiskoto informāciju par Muitas policijas atklāto ekskluzīvo automašīnu kontrabandas shēmu un iespējamo CSDD amatpersonu dalību tajā.

Publiskajā telpā izskanējusi informācija, ka Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Muitas policija atklājusi vērienīgu ekskluzīvu automašīnu kontrabandas shēmu, kuru, iespējams, pieseguši CSDD darbinieki. Līdz ar to pirmdien, 30.maijā, Satiksmes ministrija ir nosūtījusi CSDD ministra parakstītu vēstuli ar pieprasījumu nekavējoties skaidrot radušos situāciju, sniegt informāciju par izskanējušajiem faktiem un informēt par turpmāko rīcību.

CSDD jau publiski ir noliegusi darbinieku saistību ar koruptīvo shēmu, vienlaikus ir uzsākta iekšējā pārbaude kapitālsabiedrībā.

Pagājušonedēļ VID Muitas policija ziņoja, ka krāpnieki no Krievijas ieveduši ekskluzīvas automašīnas, kuras pēc tam uzliktas uz pagaidu uzskaites un vēlāk pārdotas. Savukārt CSDD amatpersonas, iespējams, esot reģistrējušas mašīnas ar Latvijas numurzīmēm, neņemot vērā, ka ekskluzīvās automašīnas sākotnēji ievestas no Krievijas un par tām jāmaksā ievedmuita.

Liene Užule
Ministra padomniece komunikācijas jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI