DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātē piedāvās vairāk budžeta vietu dabaszinātņu un matemātikas studentiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Latvijas Universitāte

Lai veicinātu jauniešu interesi par dabaszinātnēm un matemātiku, šogad visiem bakalaura studiju reflektantiem, kuri atbilst uzņemšanas noteikumu prasībām bioloģijā, fizikā, ģeogrāfijā, ģeoloģijā, ķīmijā, matemātikā, optometrijā vai vides zinātnē, pirmajā semestrī tiks piedāvātas iespējas studēt budžeta vietās.

Latvijas Universitātes  (LU) rektors Indriķis Muižnieks aicina vidusskolu absolventus, kurus interesē dabaszinātņu un matemātikas studijas, izmantot LU piedāvājumu  programmās, pēc kuru absolventiem ir liels pieprasījums darba tirgū gan Latvijā, gan ārzemēs.

LU pirms gada atklāja Dabaszinātņu akadēmisko centru, kas nodrošina modernāko un labāko studiju vidi Baltijā. Atbilstoši valsts un darba devēju pieprasījumam pēc augstākās izglītības kvalitātes un pieejamības dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomā, šajā mācību gadā reflektantiem tiks piedāvāta iespēja uzsākt studijas budžeta vietās, kā arī atbalsta sistēma, kuras ietvaros konsultanti - kuratori palīdzēs vidusskolu absolventiem iekļauties augstskolas vidē.

LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā pieejamas 73 mācību laboratorijas un 65 zinātniski pētnieciskā darba telpas, kā arī 30 auditorijas ar modernāko audiovizuālo aprīkojumu.

Latvijas Universitātē studē vairāk nekā 13 tūkstoši studentu. LU ir vienīgā Latvijas augstskola, kas QS World University Rankings vērtējumā ieguvusi četras no piecām zvaigznēm un arī citu prestižu starptautisku vērtējuma tabulās (piemēram, Times Higher Education, Webometrics) atrodas  5 procentu vislabāko augstskolu skaitā.

Laine Kučinska,
LU Mediju un mārketinga centra direktore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI