DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Siguldā uzsāk jaunu novada iedzīvotāju ID karšu izsniegšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atzīmējot piecu gadu jubileju kopš Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu programmas ieviešanas, Siguldas novada svētkos, 27.maijā, atklāta jaunā ID karšu programma. Gluži tāpat kā pirms pieciem gadiem pirmo reizi izsniedzot ID kartes, arī šoreiz Siguldas novada svētku laikā novadnieki var saņemt jauno ID karti bez maksas.

Jaunā ID karte ir personalizēta viedkarte, kuru novadā deklarētie iedzīvotāji var saņemt pāris minūšu laikā un šoreiz jau no piecu gadu vecuma. Jaunatklātā ID karšu programma piedāvā arī plašāku pakalpojumu klāstu – turpmāk iedzīvotāji ID karti var izmantot braukšanas atvieglojumu saņemšanai Siguldas novada sabiedriskajā transportā, iekļūšanai Siguldas novada izglītības iestādēs un lasītāja kartes vietā novada bibliotēkās. Tāpat kā līdz šim Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu īpašnieki varēs saņemt aptuveni 200 pakalpojumu ar atlaidēm, īpašos piedāvājumus, kā arī lieliskas priekšrocības, apmeklējot dažādus kultūras un sporta pasākumus.

"Siguldieša identifikācijas karte ir mūsu – Siguldas novada, vienota spēka, sadarbības, identitātes un lokālpatriotisma apliecinājums. Esam spēruši soli uz priekšu – attīstījuši un pilnveidojuši ID karti, lai tā mūsu novadniekiem – cilvēkiem, pateicoties kuru samaksātajiem nodokļiem tiek nodrošināta novada izaugsme, būtu vēl ērtāka un sniegtu lielākus ieguvumus," atklājot jauno ID karti, sacīja Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, norādot, ka Sigulda joprojām ir vienīgā pašvaldība, kas Latvijā spējusi radīt tik apjomīgu projektu.

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID kartes no 30.maija varēs saņemt Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centrā Raiņa ielā 3 un arī Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6. Savukārt Siguldas novada svētkos, 27. un 28.maijā kartes Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā iespējams saņemt bez maksas. Iedzīvotāju ērtībām abas svētku dienas pie Siguldas novada Tūrisma informācijas centra darbosies elektroniskā rindu sistēma, lai sniegtu iespēju netraucēti baudīt svētku programmu.

Siguldas novadā deklarēto iedzīvotāju ID karšu projekts tika atklāts 2011.gada maijā, un līdz 2016.gadam ID kartes bija saņēmuši vairāk nekā 80% Siguldas novadā deklarētie iedzīvotāji, apliecinot projekta nozīmību.

Ginta Zīverte
Siguldas novada Domes
Sabiedrisko attiecību pārvaldes
vadītājas vietniece

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI