DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā un Mērsragā apskatei tiks atvērti kuģi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 4.līdz 8.maijam Rīgā un Mērsragā klātienē varēs apskatīt NATO 1.pastāvīgā Jūras spēku grupas un NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupas kuģus, kas ieradušies Latvijā mācību "Baltic Fortress" ietvaros.

Kuģi būs apskatāmi Rīgas Pasažieru termināļa piestātnē 4. un 7.maijā no plkst. 10:00 līdz12:00 un no plkst. 15:00 līdz 17:00, 5., 6. un 8.maijā - no plkst. 15:00 līdz 17:00, savukārt Mērsraga ostā no 7. līdz 8.maijam no  plkst.13:00  līdz plkst.18:00. Vienlaikus Mērsragā tiks organizēta plaša kultūras programma - Starptautiskās jūrnieku sporta sacensības, Nacionālo bruņoto spēku orķestra "Big Band" koncerts, vakara noslēgumā notiks balle ar grupu "Apvedceļš".

No 6. līdz 13.maijam Latvijas ūdeņos notiks ikgadējās starptautiskās Baltijas valstu Jūras spēku mācības "Baltic Fortress", un šogad tajās piedalīsies ne tikai Jūras spēku flotiles un Baltijas valstu kuģu eskadras (BALTRON) kuģi un personālsastāvs, bet arī divas NATO kuģu grupas - NATO 1.pastāvīgā Jūras spēku grupa (SNMG1) un NATO 1.pastāvīgā jūras pretmīnu grupa (SNMCMG1).

Latvijas Jūras spēku flotiles organizētajās mācībās kopumā piedalīsies 13 kuģi un personālsastāvs no desmit valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Beļģijas, Spānijas, Dānijas un Lielbritānijas. Latviju tajās pārstāvēs kuģis A-90 "Varonis", mīnu kuģi M-06 "Tālivaldis" un M-04 "Imanta", kā arī patruļkuģi P-09 "Rēzekne" un P-07 "Viesīte".

Mācībās starptautiskā Jūras spēku vidējā līmeņa vadības un štāba virsnieku kursa klausītāji, kuri militārās iemaņas apgūst Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, pilnveidos prasmes patstāvīgi plānot, sagatavot un organizēt jūras spēku mācības, kā arī praktiski piedalīsies tajās, atrodoties uz Baltijas valstu militārajiem kuģiem.

Mācības "Baltic Fortress", kurās vienības trenējas veikt uzdevumu izpildi krīzes operāciju gadījumā, dos iespēju arī trenēt Baltijas valstu militāro kuģu apkalpes un apgūt standarta kaujas procedūras jūrā, tādējādi paaugstinot kuģu personāla kaujas gatavību un spējas dežūrai NATO 1.pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā.

Līva Veita    
Jūras spēku flotiles    
Krasta apsardzes dienesta    
sabiedrisko attiecību speciāliste    

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI