DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Motosezona sākusies: policija aicina nebūt pārgalvīgiem un atgādina par satiksmes drošību

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ar motosezonas atklāšanu ceļus satiksmē vērojams būtisks motobraucēju skaita pieaugums. Līdz ar sezonas iestāšanos palielinās gan fiksēto pārkāpēju, gan ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros iesaistīti motociklisti. Policija aicina nebūt pārgalvīgiem un atgādina par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 30.aprīlī, oficiāli tika atklāta jaunā motosezona. Līdz ar sezonas atklāšanu uz Latvijas ceļiem vērojams būtisks motobraucēju skaita pieaugums, tādēļ pastāv lielāks risks ceļus satiksmes negadījumiem, kuros iesaistīti motobraucēji. No šā gada 1.janvāra līdz 28.aprīlim motociklu vadītājiem noformēts jau 121 administratīvo pārkāpumu protokols, tai skaitā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Pērn šajā pašā laika periodā noformēti 129 protokoli.

Šogad reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 16, bet bojā gājuši divi motociklisti. Pērnā gadā tādā pašā laika periodā reģistrēti 38 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 23 motobraucēji. Statistikas dati liecina, ka negadījumu skaits, kuros iesaistīti motobraucēji, šogad ir samazinājies, bet, salīdzinot ar pagājušo gadu, šajā laika posmā ir divi bojā gājušie.

Galvenie motobraucēju pieļautie pārkāpumi ir ātrums un riskanta manevrēšana. Tādēļ, lai motobraucēji neapdraudētu ne sevi, ne citus satiksmes dalībniekus, ir ļoti būtiski ievērot atļauto braukšanas ātrumu. Tāpat arī strauja manevrēšana krustojumos, starp joslām, kā arī starp citiem transportlīdzekļiem ir viens no biežākajiem negadījumu iemesliem. Šiem pārkāpumiem ceļu satiksmē policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību. Jāatceras, ka motocikls, salīdzinot ar automašīnu, ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem. Tādēļ gan pašiem motobraucējiem, gan autovadītājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, piedaloties ceļu satiksmē, jābūt atbildīgiem un ļoti uzmanīgiem.

Policija atgādina, ka motobraucējiem jārūpējas arī par savu personīgo drošību. Proti, motociklistam jābūt aprīkotam ar motobraucēja ekipējumu – jālieto speciālais apģērbs un ķivere, kas iespējamā negadījuma brīdī pasargātu motocikla vadītāju.

Valsts policijas aicina motobraucējus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša motocikla vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Valsts policija brīvdienās jau ziņoja par kādu 1977.gadā dzimušu motocikla vadītāju, kurš pie atļautajiem 90 kilometriem stundā pa šoseju traucās ar 199 kilometriem stundā. Policija atgādina, ka šāda pārgalvība var būt ļoti bīstama.

Saite uz video "Pārgalvībai uz ceļa ir augsta cena": https://www.youtube.com/watch?v=OhyTBNVo1fo

Ance Rozīte
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas
Vecākā speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI