DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvija sniegs atbalstu reformu procesam Ukrainā un karadarbībā cietušo ārstniecībai un rehabilitācijai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
3. maijā Ministru kabinets atbalstīja 175 000 eiro piešķiršanu Ukrainas reformu atbalstam un karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstniecībai un rehabilitācijai Latvijā, kā arī konceptuāli atbalstīja Latvijas civilo ekspertu skaita palielinājumu dalībai starptautiskajās misijās Ukrainā.

No šī finansējuma 141 000 eiro paredzēti Ārlietu ministrijai granta projektu finansēšanai Ukrainas atbalstam. Tāpat 34 000 eiro plānoti, lai nodrošinātu karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstniecību un rehabilitāciju Latvijā.

Ministru kabinets konceptuāli apstiprināja Latvijas civilo ekspertu skaita palielinājumu ES Padomdevēja misijā civilās drošības sektora reformām Ukrainā līdz 5 ekspertiem un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) speciālajā novērošanas misijā Ukrainā līdz 15 ekspertiem. Reālais nosūtīto ekspertu skaits būs atkarīgs no starptautisko organizāciju konkursu rezultātiem. Pašlaik Latvija ir nosūtījusi 2 ekspertus minētajā ES misijā un 7 ekspertus EDSO misijā. ES Padomdevēja misija civilā drošības sektora reformām ir būtiska stabilitātes sekmēšanai Ukrainā, sniedzot konsultatīvu atbalstu policijas reformas, korupcijas novēršanas un citās civilā drošības sektora jomās. EDSO misijas klātbūtne ir ļoti būtiska, lai novērotu Minskas vienošanās par pamieru Ukrainā izpildes centienus un šķēršļus.

Kopš 2014. gada Ukraina ir kļuvusi par Latvijas centrālo prioritāti attīstības sadarbības politikā. Latvija līdz šim īstenojusi vairākus attīstības sadarbības projektus Ukrainā, daloties reformu pieredzē ceļā uz ciešāku integrāciju ar ES, kā arī sniegusi humāno palīdzību Ukrainai un nodrošinājusi Ukrainas karavīru ārstniecību un rehabilitāciju Latvijā. 2014. gadā Latvijas atbalsts Ukrainai veidoja 518 000 eiro, bet 2015. gadā sniegts 644 000 eiro apmērā. 

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI