DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Par Pētera Apiņa piedāvājumu Veselības ministrijai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts Latvijas Ārstu biedrībai (LĀB) ar Ārstniecības likuma 29.pantu ir deleģējusi ļoti svarīgu funkciju – ārstu un zobārstu sertifikāciju un resertifikāciju. Tieši šis deleģējums satur kopā zem LĀB jumta visas nozīmīgākās (kopskaitā 122) ārstu profesionālās asociācijas un biedrības.

Situācijas veselības jomā uzlabošanai ir nepieciešamas reformas un atbilstoši apstiprinātajam valdības rīcības plānam, reformām sekos valsts budžeta līdzekļi. Veselības ministrijai ir izveidojies konstruktīvs dialogs ar daudzām LĀB dalīborganizācijām gan par nozarē nepieciešamajām reformām, gan par nepieciešamajiem likumprojektiem. Diemžēl ar ārstus apvienojošo organizāciju – LĀB – šāds dialogs neveidojas. Sadarbības priekšlikumi tiek aizstāti ne tikai ar ultimātiem, bet nu jau arī ar priekšlikumiem par sadarbību samaksāt ar valsts naudu.

"Tieši tāds ir Pētera Apiņa parakstītais un Veselības ministrijā šā gada 15.aprīlī iesniegtais dokuments ar aicinājumu "kopīgu produktīvu sadarbību jauna Ārstniecības likuma izstrādē" pavadīt ar 93 170 eiro izmaksu no valsts budžeta līdzekļiem. Jaunā likuma izstrādi Apiņaprāt varētu veikt konkrēts advokātu birojs LĀB uzraudzībā," norāda veselības ministrs Dr.Guntis Belēvičs.

Veselības ministrs secina, ka Pēteris Apinis kā LĀB prezidents ir sevi acīmredzami izsmēlis, nespēj pildīt noteiktās funkcijas un pat tādus jautājumus kā LĀB priekšlikumi veselības sistēmas uzlabošanai nespēj formulēt, bet pieprasa valstij izmaksāt ievērojamu naudas summu, lai šādus biedrības priekšlikumus izstrādātu P.Apiņa izvēlētais advokātu birojs. Savukārt Veselības ministrijas priekšlikumi jauna Ārstniecības likumprojekta izstrādē P.Apiņa skatījumā būs acīmredzami "nekvalitatīvs", "nepilnīgs" un kritizējams materiāls, cerībā piespiest Veselības ministriju piešķirt šādu finansējumu LĀB.

VM Komunikācijas nodaļas vadītājs
Oskars Šneiders

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI