DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents atklāj Latvijas stendu Hanoveres mesē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 28. aprīlī, Vācijā atklāja Latvijas nacionālo stendu pasaulē nozīmīgākajā industrijas un rūpniecības izstādē Hanoveres mesē.

Vācija, kas 2015. gadā bija trešais lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, ir viens no galvenajiem Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības produkcijas noieta tirgiem. Mašīnbūves produkcijas, elektropreču, metālu izstrādājumu un transportlīdzekļu īpatsvars kopējā Latvijas preču eksportā uz Vāciju veido 27 %.

Šobrīd Latvijā darbojas vairāk nekā 1200 aktīvu uzņēmumu ar Vācijas kapitālu. Latvijas uzņēmums ar lielāko Vācijas kapitālu 30,6 miljonu eiro apmērā ir AS "Valmieras stikla šķiedra", kurā ieguldījumus ir veikušas piecas Vācijas kompānijas.

"Ir patiess gandarījums par Latvijas uzņēmumiem, kas, pateicoties dalībai Hanoveres mesē, guvuši ievērojamus panākumus," norādīja M. Kučinskis.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Hanoveres mese lielā mērā ir sekmējusi ne tikai jaunu eksporta vai investīciju kontaktu iegūšanu, bet arī jaunu tehnoloģiju un materiālu ienākšanu Latvijas tirgū, stiprinot kā atsevišķu uzņēmumu, tā arī visas nozares konkurētspēju.

"Dalība izstādē ir lielisks līdzeklis pozitīva Latvijas ekonomiskā tēla veidošanā ārvalstīs. Tādēļ ceru, ka arī šogad izstāde kalpos par neatsveramu platformu biznesa pieredzes apmaiņai, jaunu biznesa kontaktu dibināšanai un visbeidzot – ideju iedzīvināšanai reālos projektos gan tuvākos, gan tālākos tirgos," sacīja M. Kučinskis.

Apmeklējot izstādi, Ministru prezidents tikās ar Latvijas un Vācijas uzņēmējiem, kā arī viesojās ASV stendā, kas ir Hanoveres meses oficiālais partneris.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI