DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents Māris Kučinskis tiekas ar Lejassaksijas premjeru

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 28. aprīlī, Hanoverē tikās ar Lejassaksijas premjeru Štefanu Veilu (Stephan Weil).

Tikšanās laikā tika apspriestas Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, galvenokārt pievēršoties ar ekonomikas attīstības jautājumiem, Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām, kā arī ar migrācijas jautājumu saistītām aktualitātēm.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norādīja, ka Latvija augstu vērtē ciešo sadarbību ar Vāciju visos līmeņos, tajā skaitā ar federālajām zemēm. Ziemeļvācijas federālās zemes, tostarp Lejassaksija, ir Latvijas nozīmīgāko sadarbības partneru vidū.

Jau šobrīd notiek aktīva sadarbība starp Latvijas un Lejassaksijas pašvaldībām. Ar dažādām pilsētām šajā reģionā sadarbojas Jēkabpils, Cēsu, Madonas, Kokneses, Engures novadi un citas Latvijas pašvaldības.

Latvija saskata iespējas paplašināt sadarbību arī tūrisma jomā, ievērojot Ziemeļvācijas stratēģiski un vēsturiski nozīmīgo lomu Baltijas jūras reģionā. Pērn, 2015. gadā, Vācijas tūristu skaits Latvijā ir pieaudzis par 6%.

"Mēs piedāvājam izmantot Latvijas tranzīta un loģistikas infrastruktūru. Latvija ar tās izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu, labi attīstīto transporta infrastruktūru, kā arī konkurētspējīgo darbaspēku ir piemērota vieta tranzīta un loģistikas organizēšanai starp ES, NVS valstu, Centrālāzijas un Ķīnas tirgiem," norāda M. Kučinskis.

Tikšanās noslēgumā M. Kučinskis uzaicināja S. Veilu apmeklēt Latviju.

Jau ziņots, ka M. Kučinskis 28. un 29. aprīlī uzturas darba vizītē Vācijā. Vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas kancleri Angelu Merkeli (Angela Merkel). Tāpat Ministru prezidents apmeklēs Hanoveras mesi, piedalīsies paneļdiskusijā par startup nozīmi ekonomikas izaugsmes veicināšanā, kā arī tiksies ar Vācijas un Latvijas uzņēmējiem.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI