DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM un tās iestāžu darbinieki aizsāks Lielās Talkas nedēļu – atjaunojot valsts mežu Gaujas Nacionālā parkā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 2016.gada 16.aprīlī, aizsākot Lielās Talkas nedēļu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki stādīs priedes un egles, tā atjaunojot nelikumīgi izcirsto valsts mežu, Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam kopā ar ministrijas, tās iestāžu darbiniekiem, līdzīgi kā daudziem tūkstošiem cilvēku Latvijā, dalība Lielajā Talkā ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju.

Šajā laikā ministrs aicina ikvienu valsts iedzīvotāju sakopt un atjaunot Latvijas dabu, lai valsts simtgades jubilejā ar gandarījumu varētu konstatēt, ka dzīvojam vienā no pasaules zaļākajām un tīrākajām valstīm.

"Vēlētos, lai Lielo talku mēs uztvertu kā pasākumu, kurā radām paliekošas vērtības. Tāpēc esam nolēmuši kopīgiem spēkiem atjaunot pirms vairākiem gadiem nelikumīgi izcirstu mežu. Pašlaik zaudējumu nodarītāji ir apzināti un norisinās tiesvedība par videi nodarītā kaitējuma atlīdzināšanu," uzsvēra Gerhards.

VARAM ir atbalstījusi Lielo talku vairākus gadus, un arī šogad Latvijas Vides aizsardzības fonds sniedzis finansiālu atbalstu 61 tūkstoša eiro apmērā, lai nodrošinātu veiksmīgu pasākuma norisi visā Latvijā.

Meža atjaunošanas pasākumā sestdien piedalīsies arī VAS "Elektroniskie sakari" un Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieki.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI