09. februārī, 2016
TĒMA: Drošība

11. februārī notiks sanāksme par gaidāmo pavasara plūdu periodu

Ceturtdien, 11.februārī plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sadarbībā ar AS “Latvenergo” organizē koordinācijas sanāksmi, lai aktualizētu iesaistīto institūciju sadarbību, komunikāciju un rīcību iespējamo plūdu laikā Daugavas upes baseinā.

Sanāksmes ietvaros VSIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs" pārstāvji informēs par pavasara plūdu prognozi, bet AS "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" par drošību elektrotīklu un elektroietaišu tuvumā palu gadījumā, savukārt Zemkopības ministrijas pārstāvis informēs par plānotā specifiskā atbalsta mērķa "Samazināt plūdu riskus lauku teritorijās" īstenošanu un VUGD informēs par aktualitātēm, kas saistītas ar civilās aizsardzības pasākumu plānošanu un īstenošanu. Līdztekus sanāksmes laikā iesaistīto institūciju, dienestu un pašvaldību pārstāvji prezentēs informāciju par ieviestajiem un plānotajiem pretplūdu pasākumiem, kā arī dalīsies ar labās prakses piemēriem.

Koordinācijas sanāksmē piedalīsies pārstāvji no vairākiem novadiem un pašvaldībām, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Valsts policijas, Iekšlietu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, VUGD un AS "Latvenergo".

Sanāksme norisināsies Pļaviņu HES telpās (Enerģētiku ielā 1, Aizkrauklē). Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai: ir iespējams piedalīties sanāksmē, iepriekš piesakot savu dalību, rakstot uz e-pastu  prese@vugd.gov.lv

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa