DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgā notiks Latvijas un Baltkrievijas bruņojuma kontroles ekspertu tikšanās

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 10. līdz 12.februārim, Rīgā norisināsies Latvijas un Baltkrievijas bruņojuma kontroles ekspertu tikšanās.

Tikšanās laikā abas puses apmainīsies ar informāciju par paveikto bruņojuma kontroles jomā 2015.gadā, un pārrunās priekšlikumus turpmākai sadarbībai.

Lai palielinātu atklātumu un caurskatāmību, 2004.gadā Latvija un Baltkrievija noslēdza vienošanos par papildu uzticības un drošības pasākumiem. Šī vienošanās paredz papildu bruņojuma kontroles vizīšu uzņemšanu, detalizētāku informācijas apmaiņu par bruņotajiem spēkiem, ekspertu tikšanos un militāro mācību apmeklējumus.

Eiropas Drošības un sadarbības drošības organizācijas (EDSO) ietvaros un saskaņā ar Vīnes dokumentu, kas pakārtota arī Latvijas un Baltkrievijas divpusējā vienošanās, Latvijai katru gadu uzņem pārējo EDSO dalībvalstu pārstāvjus, kas ierodas Latvijas bruņoto spēku vienībās, lai veiktu militārās inspekcijas un novērtējuma vizītes. Latvijai ir jāuzņem viena novērtējuma vizīte un trīs bruņojuma kontroles inspekcijas gadā. Analoģiski Latvijas bruņoto spēku bruņojuma kontroles un verifikācijas inspekcijas un novērtējuma vizītes rīko pārējās EDSO dalībvalstīs.

Iepriekšējā šāda veida tikšanās notika pērn Minskā.

Tāpat pērn Latvijā uzturējās četri Baltkrievijas bruņoto spēku virsnieki, kas novērojuma vizītē apmeklēja Sauszemes spēku kājnieku brigādi, bet trīs Latvijas bruņoto spēku virsnieki veica novērtējuma vizīti Baltkrievijā, 120.atsevišķajā mehanizētajā brigādē.

Anete Gnēze
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI