DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniece Vācijā atklāj pasākumu par investīciju iespējām Latvijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Berlīnē informē:
8. februārī Latvijas vēstniece Vācijā Elita Kuzma vēstniecībā atklāja pasākumu uzņēmējiem par investīciju iespējām Latvijā.

Atklāšanā vēstniece E. Kuzma uzsvēra, ka Latvijā notiek nepārtraukts darbs, lai uzlabotu investīciju vidi, ko novērtē investori. To apliecina ārvalstu tiešo investīciju pēdējo gadu stabilais pieaugums Latvijā. Arī jaunās valdības prioritātes būs tautsaimniecības stiprināšana, tostarp investīciju piesaiste. Tāpat jaunā valdība plāno pabeigt darbu, lai iestātos OECD, veikt reformas darbaspēka tirgū un turpināt aktīvu sadarbību ar Vāciju izglītības un duālās izglītības projektos, norādīja vēstniece. Ciešākā sadarbība ar Vāciju izveidojusies informācijas tehnoloģiju, metālapstrādes un inženierzinātnes jomās.

LIAA pārstāvji vācu uzņēmējiem sniedza prezentāciju par jaunākajām ekonomikas attīstības tendencēm Latvijā un potenciālajiem investīciju projektiem.

Pasākumā ar muzikālu priekšnesumu uzstājās kontrabasists Gunārs Upatnieks, kurš šobrīd spēlē Berlīnes filharmonijas orķestrī. Viņš ir vairāku starptautisku konkursu laureāts un pieprasīts solo mākslinieks. Viesiem bija iespēja izlozē laimēt Latvijā ražoto Erenpreiss velosipēdu un divus lidojumus uz Rīgu, ko nodrošināja nacionālā aviokompānija airBaltic. Kā atbalstītājus LIAA izdevās piesaistīt AS "Laima", "Rīgas Melnais Balzams", Madara Cosmetics, "Valmiermuižas alus", "Abavas vīni", Riga Parket un sveču ražotāju "Piesta".

Pasākumu rīkoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecība (LIAA) Vācijā, un tajā piedalījās vairāk nekā 50 Vācijas uzņēmēju no dažādām nozarēm.

Latvijas vēstniecība Berlīnē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI