DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicinām piedalīties 15. fotokonkursā ”Mans putns”

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Dabas muzejs izsludina pieteikšanos fotokonkursam “Mans putns”. Fotokonkursam šis ir jubilejas gads, jo fotogrāfus – amatierus un putnu mīļotājus tas pulcē jau piecpadsmito reizi. Arī šogad aicinām iesniegt fotogrāfijas, kurās attēloti gan Latvijas, gan svešzemju putni savvaļā un nebrīvē.

Fotokonkursa "Mans Putns" aizsākumi meklējami Putnu dienās, kuras Latvijā tiek svinētas jau kopš 1953. gada. 2002. gadā pēc ornitologa Rolanda Lebusa iniciatīvas Putnu dienu ietvaros tika izsludināts fotokonkurss ar nosaukumu "Mans putns". Galvenokārt tika uzrunāti fotogrāfi – amatieri bērnu un jauniešu auditorijā, taču konkurss izaudzis līdz 4 vecuma kategorijām: bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru.

Fotokonkurss veicina interesi par putniem un mudina cilvēkus ieskatīties dabā, mīlēt un saprast to. Tas palīdz izglītot cilvēkus un iesaistīt viņus arī dabas aizsardzībā. Mūsdienu cilvēki, īpaši pilsētnieki, ikdienas steigā ne vienmēr pievērš uzmanību putniem, kas ir mums apkārt. Taču, pateicoties konkursam, ir iespēja pārliecināties, ka pat visparastākie putni, piemēram, vārnas, gulbji, stārķi un zvirbuļi ir ļoti skaisti un interesanti. Kā atzina Latvijas Dabas muzeja ornitologs un konkursa koordinators Dmitrijs Boiko: "Vairākiem autoriem ir izdevies piešķirt "personības" iezīmi putnam un parādīt tā raksturu."

Fotogrāfijas konkursam jāiesniedz Dabas muzejā līdz šā gada 24. martam vai jānosūta uz Latvijas Dabas muzeju K. Barona 4, Rīga, LV-1050 (pasta zīmogs 24. marts). Ar fotokonkursa "Mans putns 2016" nolikumu aicinām iepazīties muzeja mājaslapā. Vairāk informācijas pa tālr.: 67356041; e-pasts: dmitrijs.boiko@dabasmuzejs.gov.lv. 1. Uz katras fotogrāfijas otrā pusē jābūt norādītam skaidri salasāmam autora vārdam, uzvārdam, vecumam, fotogrāfijas nosaukumam, telefona numuram, pasta adresei un e-pastam. Iesūtītie darbi tiks vērtēti četrās vecuma grupās – bērni (līdz 14 gadiem), jaunieši (15 - 25 gadi), pieaugušie (26 - 50 gadi) un seniori (vecāki par 50 gadiem). Katrs dalībnieks drīkst iesniegt ne vairāk kā trīs fotogrāfijas (formāts 30x40 cm).

Fotokonkursa organizatori jubilejas gadā lepojas ar vērtīgo balvu fondu, uzsākot sadarbību ar Canon Biznesa centru – IB Serviss, kā arī veiksmīgi turpinot sadarbību ar Latvijas Valsts mežiem, Brivs.lv, Dabas aizsardzības pārvaldi, Rīgas Nacionālo zooloģisko dārzu, apgādu "Zvaigzne ABC" un žurnālu "Vides Vēstis".

Fotokonkursa uzvarētāju apbalvošana un izstādes atklāšana notiks 2016. gada 22. aprīlī. Laureātu darbi būs apskatāmi arī Latvijas Dabas muzeja mājaslapā www.dabasmuzejs.gov.lv, lielākajā Baltijas fotoizstādē "Riga Photo Show" un tiks publicēti žurnālā "Vides Vēstis".

Preses relīze - http://es.ldm.gov.lv/sites/default/files/par/ldm_informacija_mans_putns_2016.doc
Foto ar parakstu (Edgars Smislovs (1. vieta bērnu grupā fotokonkursā "Mans putns 2015") - http://es.ldm.gov.lv/sites/default/files/par/Edgars%20Smislovs%20Mizlozna.jpg
Konkursa nolikums - http://es.ldm.gov.lv/sites/default/files/par/mans_putns_nolikums_2016.doc
Atbalstītāju logo - http://es.ldm.gov.lv/sites/default/files/par/mansputns2016.jpg

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!

Jolanta Bimbere
Latvijas Dabas muzeja
Komunikācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI