DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ar Ēģiptes Centrālo banku pārrunāta sadarbība Latvijas informācijas tehnoloģiju izmantošanā finanšu sektorā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā informē:
7. februārī Kairā vēstniece Iveta Šulca tikās ar Ēģiptes Centrālās bankas prezidenta vietnieci Lobnu Helalu (Lobna Helal) un iepazīstināja ar informācijas tehnoloģiju produktiem finanšu sektorā Latvijā.

Vēstniece uzsvēra, ka Latvijas speciālistu izstrādātās programmatūras ir novērtētas pasaulē kā vadošās daudzās jomās. Arī Ēģiptē šobrīd vairākās finanšu institūcijās jau tiek izmantoti Latvijas speciālistu izstrādāti risinājumi.

Centrālās bankas viceprezidente uzsvēra, ka Ēģiptei svarīgi ir tehnoloģiskie risinājumi, piemēram, krāpniecības novēršanā finanšu sektorā, banku sektora pakalpojumu uzlabošanā, progresīvas norēķināšanās sistēmas nodrošināšanā.

Tikšanās tika pārrunātas arī Latvijas finanšu un pārvaldes krīzes mācības, nepieciešamība konsekventi īstenot strukturālās reformas un iespējas valsts budžeta kā instrumenta izmantošanai  tekošā konta stabilizācijai. Gan Latvijas, gan Ēģiptes ekonomikām ir raksturīgs augsts importa īpatsvars eksportā un ražošanā. Vēstniece iepazīstināja ar Latvijas bankas prezentāciju par finanšu krīzes pārvarēšanas pieredzi Latvijā. Ēģiptes puse pauda interesi iegūt plašāku informāciju par krīzes risinājumiem, kurus no 2008. līdz 2010. gadam izmantoja Latvijas valdība un Latvijas banka, kā arī interesējās par sadarbību ar starptautiskām finanšu institūcijām.

Sarunā piedalījās vadoša informācijas tehnoloģiju uzņēmuma "Tieto" Latvija delegācija.

Latvijas Republikas vēstniecība Ēģiptes Arābu Republikā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI