DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Daudzviet medicīnas pakalpojumi pieejami dažu nedēļu laikā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nacionālais veselības dienests atgādina, ka valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus iespējams saņemt daudzās ārstniecības iestādēs gan Rīgā, gan reģionos. Ja nepieciešamā pakalpojuma saņemšanai kādā no iestādēm ir ilga gaidīšanas rinda, iedzīvotāji aicināti interesēties par šī paša pakalpojuma saņemšanu citās iestādēs, kurās rindas, iespējams, nav vai tā ir īsāka.

Gaidīšanas rindu garums dažādās ārstniecības iestādēs var ievērojami atšķirties. Lai gan atsevišķas iestādes ir publiski paziņojušas par pilniem pierakstiem uz izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām, tajā pat laikā ir daudzas iestādes, kur, šobrīd pierakstoties, šos pašus pakalpojumus var saņemt jau februārī vai martā.

Piemēram, vairākās Rīgas poliklīnikās un veselības centros šobrīd piedāvā pierakstu pie neirologa tuvāko 2-3 nedēļu laikā,  pie endokrinologa – 2-5 nedēļu laikā, arī pie acu ārsta šobrīd Rīgā iespējams pierakstīties gan uz februāri, gan martu.   

Onkoloģijas speciālista konsultāciju gan Rīgā, gan reģionos dažādās iestādēs piedāvā pāris nedēļu, dažviet pat dažu dienu laikā.

Iedzīvotājs var saņemt valsts apmaksātas speciālistu konsultācijas vai izmeklējumus jebkurā valsts, pašvaldības vai privātajā  ārstniecības iestādē Latvijā, kura ir noslēgusi attiecīgu līgumu ar Nacionālo veselības dienestu. Pakalpojuma saņemšana nav saistīta ar iedzīvotāja faktisko vai deklarēto dzīvesvietu vai nosūtījumā norādīto ārstniecības iestādi. Nereti iedzīvotāji ir raduši vērsties lielākajās vai citādi populārākajās ārstniecības iestādēs, taču jāatceras, ka valsts apmaksātus pakalpojumus kvalificēti speciālisti sniedz arī daudzās poliklīnikās, doktorātos, veselības centros un citās medicīnas iestādēs.

Informācija par to, kurās iestādēs iespējams saņemt konkrētu valsts apmaksātu izmeklējumu vai speciālista konsultāciju, kā arī šo iestāžu kontaktinformācija atrodama vietnē rindapiearsta.lv. Iedzīvotāji, kuriem nav pieejams internets, šo informāciju var noskaidrot, zvanot uz Nacionālā veselības dienesta bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 darba dienās no plkst. 8:30 līdz 17:00.

Māra Āboliņa
Nacionālā veselības dienesta
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI