DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas deputātus un darbiniekus „ēnos” vairāk nekā 200 skolēnu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ēnu dienā, 10.februārī, Saeimā viesosies vairāk nekā 200 skolēnu, lai klātienē iepazītu parlamenta darba ikdienu. Saeimas deputātu un darbinieku „ēnām” būs iespēja izzināt parlamenta darbu, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, iepazīt Saeimas namu, kā arī apskatīt ekspozīciju „Brīvības ceļš”, kas veidota par godu gaidāmajai Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai.

Skolēnus Ēnu dienā uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tāpat paredzēta deputātu, darbinieku un "ēnu" tradicionālā kopīgā fotografēšanās uz Saeimas nama Lielajām marmora kāpnēm. Šajā dienā deputātu un darbinieku "ēnas" varēs piedalīties parlamenta komisiju un frakciju sēdēs, aplūkot parlamenta reprezentācijas telpas, nofotografēties pie banera "Brīvības ceļš", kā arī pārbaudīt savas zināšanas par Latvijas ceļu uz neatkarības atjaunošanu, saliekot īpašas puzles.

Vislielāko interesi skolēni izrādījuši par iespēju "ēnot" Saeimas priekšsēdētāju. Kopumā I.Mūrnieci pieteikušies ēnot 32 skolēni, no kuriem izvēlēti labāko motivācijas vēstuļu autori. Lielu interesi jaunieši izrādījuši arī par iespēju "ēnot" Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri, deputātus Solvitu Āboltiņu, Mārtiņu Bondaru un Artusu Kaimiņu.

Ēnu dienā jaunieši sekos līdzi arī Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un vēl citu deputātu, kā arī Saeimas darbinieku darbam.

Visvairāk "ēnotāju" Saeimā pieteikušies no Baložu vidusskolas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Talsu Valsts ģimnāzijas.

Plašāka informācija par pasākuma norisi, kā arī apstiprinātajiem Ēnu dienas dalībniekiem publicēta Saeimas mājaslapā Ēnu dienai veltītajā sadaļā: http://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1.

Parlaments "ēnām" savas durvis vērs jau astoto reizi. Saeima ir viena no populārākajām "ēnošanas" vietām mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 1500 skolēnu no visas Latvijas.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Ēnu dienas Saeimā plāns: http://www.saeima.lv/prese/Enu_diena_plans.pdf

Mediju un viesu ievērībai::

Ja plānojat trešdien, 10.februārī, uz Saeimu nākt ar savām ēnām, lūgums caurlaides pieteikt savlaicīgi.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI