DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

K.Gerhards informē Latgales pašvaldības par iespējām jau drīzumā saņemt ES fondu finansējumu uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstīšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes sēdē piektdien, 2016.gada 5.februārī, informēja pašvaldības par jau drīzumā pieejamo Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu projektiem, kuru mērķis ir uzņēmējdarbībai nozīmīgas infrastruktūras attīstīšana un kas tiks realizēti Latgalē un Alūksnē.

Sēdes laikā notika viedokļu apmaiņa un diskusijas par nosacījumiem veiksmīgai ES fondu apguves nodrošināšanai Latgales reģionā līdz 2020.gadam.

K.Gerhards uzsvēra, ka 2015.gada sākumā valdībā tika apstiprināts Rīcības plāns Latgales reģiona attīstībai 2015.-2017.gadam. Tajā ietverti pasākumi, kuru īstenošana veicinās nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti Latgales reģionā.

Latgales plānošanas reģiona pašvaldībām un Alūksnes novada pašvaldībai paredzēts ES fondu finansējums 52 miljonu eiro apmērā. Atbalsts paredzēts pilsētvides, rūpniecisko teritoriju un citu uzņēmējdarbībai plānoto vai izmantoto degradēto teritoriju atjaunošanai.

Jau šogad tiks uzsākta projektu īstenošana. Šāda veida atbalsts ir būtisks, lai noturētu esošos iedzīvotājus un veicinātu aizbraukušo iedzīvotāju atgriešanos, piedāvājot tiem labi atalgoto darbavietu uz vietas.

Līdz ar to šodienas Attīstības padomes lēmums par Latgales plānošanas reģiona programmas pielikumā iekļautajiem projektiem ir būtisks atskaites punkts tālākai virzībai uz projektu iesniegšanu.

Raksturojot šodienas situāciju, Kaspars Gerhards uzsvēra: " Latgale ir bagāta ar savu kultūru un valodu, tās ekonomiskā attīstība uzrāda milzīgu potenciālu. Tādai neklātos būt ES robežai un tieši ekonomiskā nestabilitāte dažreiz liek vietējiem iedzīvotājiem turēt sliktu prātu uz valsti kopumā un ieklausīties agresīvās kaimiņvalsts retorikā, kura joprojām par lielāko traģēdiju uzskata PSRS sabrukumu. Tādēļ šodien būtu īpaši svarīgi stiprināt šo ES tālāko robežu. Tas padarīs Latgali stipru ekonomiski un politiski drošu."

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI