DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Gerhards: ar Rīgas domi vienojāmies par pārejas posmu nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanai

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, vienojās, ka līdz šī gada 29. februārim Rīgā tiks ieviests pārejas posms nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanai.

"Lai daudziem rīdziniekiem, kuri tehnisku iemeslu dēļ nepaspēja deklarēties savā īpašumā Rīgas pilsētā, nenāktos maksāt nekustamā īpašuma nodokli ar paaugstinātu likmi, ar Rīgas domi vienojāmies, ka dzīves vietas deklarēšanās termiņš tiks pagarināts līdz februāra beigām. Atzinīgi novērtēju Rīgas domes pretimnākšanu šī jautājuma juridisko problēmu risināšanā," teica ministrs Kaspars Gerhards.

Kā jau iepriekš tika norādīts, 2016. gada janvārī Rīgā stājās spēkā saistošie noteikumi par nekustamā īpašuma nodokli, kas var būtiski palielināties iedzīvotājiem, ja tiem piederošajā nekustamā īpašumā neviena persona nav deklarēta. Rīgas iedzīvotāji uzsver, ka par jaunajām nodokļa likmēm uzzinājuši tikai pēc saistošo noteikumu stāšanās spēkā – 2016. gada 1. janvāra.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) joprojām turpina saņemt iedzīvotāju sūdzības gan par nodokļu likmju nesamērīgumu, kā arī par nepietiekamu informācijas sniegšanu no Rīgas pilsētas pašvaldības puses pirms nodokļa piemērošanas.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI