DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. februārī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Gerhards iesaka Ušakovam ieviest pārejas posmu nekustamā īpašuma nodokļa likmju aprēķināšanā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards nosūtījis Rīgas pilsētas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam vēstuli, kurā iesaka izvērtēt iespēju ieviest pārejas posmu par nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu 2016.gadam, nosakot to līdz 2016.gada 1.martam.

Šajā laika periodā Gerhards aicina piemērot samazināto nodokļa likmi tiem Rīgas pilsētas iedzīvotājiem, kas nav paspējuši deklarēties Rīgas administratīvajā teritorijā līdz 2016. gada 1. janvārim.

"Daudzi iedzīvotāji, kuri vēlējās deklarēt savu dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, minētajā laika posmā no viņiem neatkarīgu iemeslu dēļ to nevarēja izdarīt. Apzināmies, ka grozījumu saistošajos noteikumos veikšanas gadījumā pašvaldībai atsevišķos gadījumos būs jāveic nodokļa summas pārrēķināšana. Ministrijas ieskatā šāds īslaicīgais administratīvais slogs ir samērīgs ar ieguvumu gan pašvaldībai, kura vēlas piesaistīt savai administratīvajai teritorijai jaunus iedzīvotājus, lai palielinātu iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus, gan iedzīvotājiem, kuri objektīvu iemeslu dēļ nebija deklarējuši savu dzīvesvietu Rīgas pilsētā," uzsver ministrs Kaspars Gerhards.

Lai gan 2016. gada janvārī Rīgā stājās spēkā saistošie noteikumi par nekustamā īpašuma nodokli, kas var būtiski palielināties iedzīvotājiem, ja tiem piederošajā nekustamā īpašumā neviena persona nav deklarēta, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) joprojām turpina saņemt iedzīvotāju sūdzības gan par nodokļu likmju nesamērīgumu, kā arī par nepietiekamu informācijas sniegšanu no Rīgas pilsētas pašvaldības puses pirms nodokļa piemērošanas.

Rīgas iedzīvotāji uzsver, ka par jaunajām nodokļa likmēm uzzinājuši tikai pēc saistošo noteikumu stāšanās spēkā – 2016. gada 1. janvāra.

Turklāt VARAM rīcībā ir arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija, ka no 2015. gada 30. decembra pulksten 17:00 līdz 2016. gada 2. janvārim tehnisku iemeslu dēļ portālā www.latvija.lvv nebija pieejams e-pakalpojums "Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana".

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI