DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

E. Rinkēvičs pārstāvēs Latviju NATO ārlietu ministru sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
1. un 2. decembrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Briselē piedalīsies NATO ārlietu ministru sanāksmē. Reaģējot uz pēdējā laika drošības izaicinājumiem gan alianses dalībvalstīs, gan ārpus tām, ministri plāno apspriest virkni būtisku jautājumu saistībā ar kolektīvās aizsardzības stiprināšanu, starptautisko krīžu noregulējumu, kā arī sadarbību ar partneriem.

E.Rinkēvičs apliecinās Latvijas solidaritāti ar Franciju un Turciju saistībā ar nesenajiem teroraktiem, kā arī atzīmēs alianses vienotību un atbalstu Turcijai saistībā ar neseno Krievijas lidmašīnas notriekšanu.

Sanāksmes laikā ministri lems par uzaicinājumu Melnkalnei sākt iestāšanās sarunas NATO, kā arī apspriedīs citu NATO kandidātvalstu - Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Maķedonijas (bijusī Dienvidslāvijas Republika Maķedonija) - panākto progresu ceļā uz integrāciju NATO. Latvija atbalsta NATO "atvērto durvju" politiku, kas sekmējusi drošību un stabilitāti Eiropā.

Ministru sanāksmes laikā norisināsies arī atsevišķa NATO-Ukrainas komisijas sēde, kurā plānots atkārtoti apstiprināt alianses politisko un praktisko atbalstu Ukrainai.

Plānots, ka ārlietu ministri apstiprinās NATO hibrīdās karadarbības stratēģiju, kas paredz stiprināt alianses gatavības, atturēšanas un aizsardzības spējas pret hibrīdo apdraudējumu, kā arī aicina uz ciešāku NATO sadarbību ar Eiropas Savienību noturības veicināšanā hibrīdā apdraudējuma gadījumos.

Tāpat ministriem plānotas diskusijas par alianses atbalstu Afganistānas drošības spēku stiprināšanai 2016.gadā; NATO attiecībām ar Krieviju, kā arī galvenajiem izaicinājumiem un drošības pasākumiem alianses dienvidos, tostarp cīņu pret terorismu.

Ārlietu ministru diskusijas rezultāti un lēmumi veidos daļu no gatavošanās NATO Varšavas samitam, kas 2016. gada 8. un 9. jūlijā norisināsies Polijas galvaspilsētā Varšavā. Samitā plānots turpināt alianses pielāgošanu mūsdienu drošības apstākļiem, lai nodrošinātu tās  gatavību aizsargāt jebkuru dalībvalsti pret jebkādiem draudiem.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI