DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vitebskā Latvijas dienas noslēdzas ar Daugavpils kamerorķestra koncertu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Konsulāts Vitebskā informē:
26. novembrī Vitebsku apmeklēja Daugavpils pilsētas domes pārstāvju delegācija pilsētas domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jāņa Dukšinska vadībā, lai piedalītos novembrī notiekošo Latvijas dienu noslēguma pasākumos.

Vizītes laikā delegācija tikās ar Vitebskas pilsētas pārstāvjiem un pārrunāja turpmāko sadarbību kultūras, izglītības, tūrisma un uzņēmējdarbības jomās. Tāpat daugavpilieši apmeklēja Latvijas konsulātu Vitebskā un sarunā ar konsulu Uģi Skuju pārsprieda Daugavpils un Vitebskas pilsētu plānotos pasākumus 2016. gadā, tostarp gaidāmo Latvijas dienu organizēšanu Vitebskā, kā arī Daugavpils dalību biznesa un inovāciju forumā, kurš Vitebskā norisināsies nākamā gada martā.

Latvijas dienās ikreiz pārstāvēti arī Daugavpils mākslinieciskie kolektīvi. Šogad klausītājus Vitebskas kultūras centrā priecēja Daugavpils kamerorķestris diriģenta Aivara Broka vadībā, izpildot pasaules klasiskās mūzikas skaņdarbus, kā arī Raimonda Paula, Imanta Kalniņa un Mārtiņa Brauna darbu aranžējumus. Koncertā piedalījās Latvijas Nacionālās operas solists, basbaritons Rihards Mačanovskis.

Novembrī Vitebskā tradicionāli ik gadu notiek Latvijas dienas, kas noris noslēgtā Daugavpils un Vitebskas pašvaldību sadraudzības līguma ietvaros, organizējot dažādus seminārus, biznesa forumus, kā arī māksliniecisko kolektīvu apmaiņu.

Šogad Latvijas dienu laikā 16. novembrī Vitebskā jau tika atklāta mākslinieku Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstāde "Pasaules pilsētas" Marka Šagāla mākslas centrā un Anitas Paegles darbu izstāde Vitebskas bibliotēkā.

Konsulāts Vitebskā
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI