DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Latvija un Ķīna stiprinās sadarbību izglītības un pētniecības apmaiņā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidente Laimdota Straujuma šodien Ķīnas apmeklējuma laikā ieradās Ziemeļķīnas Zinātnes un tehnoloģiju centrā, kur šī gada septembrī tika atklāts Ķīnas un Latvijas akadēmiskās apmaiņas centrs. Šī centra dibināšana iekļaujas Centrāleiropas, Austrumeiropas un Ķīnas sadarbības formāta 16+1 iniciatīvā "Viena josta, viens ceļš" (One Belt, One Road).

No Latvijas puses centra kontaktpunkts ir Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļa, kura koordinēs apmaiņas un sadarbības projektus ar Latvijas augstskolām  izglītības, pētniecības un kultūras jomās.

Ministru prezidente institūta apmeklējuma laikā uzsvēra, ka "Viena josta, viens ceļš" iniciatīva paver sadarbības iespējas starp Latviju un Ķīnu ne tikai transporta un loģistikas, bet arī izglītības un pētniecības jomās. L.Straujuma arī uzdāvināja Ķīnas un Latvijas akadēmiskās apmaiņas centram vairākas grāmatas par Latviju.

Uzrunājot institūta vadību un studentus, Latvijas Ārlietu padomes vadītāja prof.Žaneta Ozoliņa uzsvēra, ka Latvija var piedāvāt studentiem no Ķīnas jau pavasara semestrī mācību kursu par ES tematiku. Tāpat Latvijas studentiem varētu būt interese iegūt papildu izglītību Ķīnā. Kā vēl vienu no prioritārajiem sadarbības virzieniem Z.Ozoliņa pieminēja izglītības un pētniecības apmaiņu sabiedrības veselības un krīzes vadības jautājumos, par ko nākamgad Latvijā tiks rīkota kopīga konference. 

Kā jau ziņots, Ministru prezidente šonedēļ Ķīnā piedalās sadarbības formāta 16+1 notikumos, tiekas ar Ķīnas uzņēmumiem, kā arī šodien vēl plānota tikšanās ar Ķīnas prezidentu un premjerministru.

Aiva Rozenberga
Ministru prezidentes preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI