DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents vizītē Briselē pārrunās Eiropas drošībai būtiskus jautājumus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 14.oktobrī uzturēsies darba vizītē Briselē, lai tiktos ar augstākajām ES amatpersonām un pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar lielo patvēruma meklētāju plūsmu, ārējo robežu drošību, situāciju Ukrainā un ES kopīgajām prioritātēm. Valsts prezidentam Briselē paredzētas tikšanās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku, Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Martinu Šulcu.

Tikšanos laikā tiks pausta Latvijas pozīcija pašlaik aktuālajā bēgļu uzņemšanas jautājumā, norādot, ka tuvākajā laikā jārealizē pasākumi, kas stiprina ES ārējās robežas – uzsverot, ka papildu pasākumi nepieciešami ne tikai ES dienvidu, bet arī austrumu robežas stiprināšanai. "ES daudz efektīvāk jāsadarbojas ar migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm, kā arī jārealizē atgriešanas politika attiecībā uz personām, kas nekvalificējas bēgļa statusam," uzskata Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents Briselē plāno pārrunāt ES lomu un prioritātes, reaģējot uz jauno drošības situāciju, un īpašu uzmanību pievērst ES kopīgajai rīcībai attiecībā uz hibrīddraudiem, stratēģiskās komunikācijas jautājumiem, kā arī robežu drošību. Tikšanos laikā iecerēts apspriest situācijas attīstību Ukrainā, tālāko ES attiecību attīstību ar Baltkrieviju un Lielbritānijas plānoto referendumu par dalību ES.

Tāpat Valsts prezidents uzsvērs nepieciešamību turpināt Latvijas prezidentūras laikā veiksmīgi uzsākto Enerģētikas savienības izveides procesu, tā kā Latvijas situācijā joprojām aktuāls ir gāzes piegāžu drošības jautājums un reģionālā sadarbība gāzes tirgus jomā.

Darba vizītes laikā Briselē Valsts prezidentam arī plānota tikšanās un uzruna Briseles latviešu kopienai, piedaloties Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības ES rīkotajā pieņemšanā.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI