09. oktobrī, 2015
TĒMA: Politika

Ministrs K.Gerhards tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni

Pirmdien, 2015.gada 12.oktobrī, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, lai pārrunātu aktuālos jautājumus reģionālās attīstības, vides aizsardzības, kā arī e-pārvaldes un Eiropas Savienības (ES) fondu aktivitāšu īstenošanas jomās.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotos priekšlikumus administratīvi teritoriālā iedalījuma pilnveidošanai, t.i., jauno Administratīvi teritoriālās reformas koncepciju.

"Pašreiz ministrija aktīvi strādā pie E-pārvaldes attīstības, kas sabiedrībai ir svarīga vairāku iemeslu dēļ. Ar tās palīdzību iespējams samazināt administratīvo slogu un izmaksas. Informācijas aprite kļūst ātrāka un lētāka, iedzīvotājiem vairs nav jāiet uz iestādēm, nav jādrukā dokumenti. Būtiski minēt, ka līdz gada beigām Latvijas iedzīvotājiem būs pieejami vairāk nekā 300 e-pakalpojumi. Runājot par vides aizsardzības jomu, ar gandarījumu varēšu paziņot, ka Olainē likvidēta ķīmisko atkritumu izgāztuve," informēja Gerhards.

Tāpat amatpersonas pārrunās paveikto gan ES, gan Latvijas līmenī, gatavojoties Klimata pārmaiņu konferencei, kas šā gada beigās notiks Parīzē. Tās laikā plānots panākt vienošanos par jaunu, visām pasaules valstīm saistošu nolīgumu klimata pārmaiņu ierobežošanai pēc 2020.gada.

Ministrs K.Gerhards informēs Valsts prezidentu par ES fondu plānošanas periodā 2014.-2020.gadam plānotajām aktivitātēm vides aizsardzības, e-pārvaldes un reģionālās attīstības jomās.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija