DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrs piedalīsies Starptautiskās Frankofonijas organizācijas 31. Ministru sanāksmē Erevānā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Starptautiskās Frankofonijas organizācijas 31. Ministru sanāksmē, kas norisināsies 10. un 11. oktobrī Erevānā, Armēnijā, un kā novērotājvalsts pārstāvis uzrunās Ministru sanāksmes dalībniekus, pievēršoties Latvijai aktuālajiem jautājumiem Frankofonijā.

Ministru sanāksmē plānots diskutēt par politiskajām, ekonomiskajām un attīstības sadarbības aktualitātēm frankofonajā telpā, kā arī gaidāmās Klimata pārmaiņu konferences Parīzē izaicinājumiem. Ministru sanāksme arī skatīs gatavošanos XVI Frankofonijas valstu un valdību vadītāju samitam, kas nākamā gada nogalē norisināsies Madagaskarā.

Ministru sanāksmē Latvijas Republikas valdības vārdā E. Rinkēvičs un Starptautiskā Frankofonijas organizācija parakstīs "Sadarbības memorandu par valsts frankofono iniciatīvu (2015.–2018. gadam) programmas "Franču valoda starptautiskajās attiecībās" ietvaros". Sadarbības memorands paredz organizācijas atbalstu ilggadējas franču valodas apmācības programmas īstenošanai Latvijas valsts pārvaldē.

Vizītes laikā Armēnijā E. Rinkēvičs arī tiksies ar Armēnijas premjerministru Hoviku Abrahamjanu (Hovik Abrahamyan) un ārlietu ministru Edvardu Nalbandjanu (Edward Nalbandian).

Latvija kļuva par Starptautiskās Frankofonijas organizācijas dalībvalsti ar novērotāja statusu XII Frankofonijas valstu un valdību vadītāju samitā Kvebekā, Kanādā 2008. gada 17. līdz 19. oktobrī.

Šobrīd Starptautiskajā Frankofonijas organizācijā ir 80 valstis: 54 pilntiesīgās dalībvalstis un valdības, kā arī 3 asociētās valstis un 23 valstis ar novērotāja statusu.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI