DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Īpašo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos un Latvijas nerezidējošais vēstnieks Jura Poikāns apmeklē Moldovu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 8. līdz 10. oktobrim īpašo uzdevumu vēstnieks Austrumu partnerības jautājumos un Latvijas nerezidējošais vēstnieks Juris Poikāns vizītē apmeklē Moldovu

8. oktobrī Kišiņevā J. Poikāns tikās ar Moldovas ārlietu un eirointegrācijas ministres vietniekiem Danielu Kužbu (Daniela Cujba) un Andreju Galburu (Andrei Galbur), premjerministra padomnieku ārlietu un Eiropas integrācijas jautājumos Aleksandru Kodreanu (Alexandru Codreanu), kā arī politiskajiem analītiķiem Igoru Bocanu (Igor Botan) un Nikoleju Kirtoaku (Nicolea Chirtoaca). Tikšanos laikā tika pārrunāta Moldovas iekšpolitiskā situācija, ES – Moldovas attiecības, tai skaitā Asociācijas līguma īstenošana, Austrumu partnerības attīstības tendences un Latvijas – Moldovas divpusējo attiecību aktualitātes.

Savukārt 9. un 10. oktobrī vēstnieks apmeklē Beļcos notiekošās Moldovas Ziemeļu reģiona dienas, kurās piedalīsies arī vairāk nekā 70 uzņēmēju liela delegācija no Latvijas. Kopā ar Moldovas premjerministra vietnieku, ekonomikas ministru Stefanu Braidu (Stephane Bride), reģionālās attīstības un celtniecības ministru Vasilu Bitki (Vasile Bîtca) un Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieci Ilonu Raugzi un citām amatpersonām vēstnieks atklās Biznesa forumu, kā arī piedalīsies citos programmas pasākumos. 

Moldovas Ziemeļu reģiona dienas notiek no 5. līdz 10. oktobrim. Latvijas delegācija šajā pasākumā piedalās VARAM īstenotā attīstības sadarbības projekta "Atbalsts Moldovas Ziemeļu reģionālās attīstības aģentūrai reģiona sociāli ekonomiskās attīstības stratēģijas līdz 2020. gadam izstrādei" ietvaros. Projekts tiek īstenots kopš 2012. gada.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI