DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šodien Valsts ieņēmumu dienestā visā Latvijā viesosies skolēni un jaunieši!

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2015. gada 9. oktobrī, Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienas ietvaros Valsts ieņēmumu dienestā (turpmāk – VID) tradicionāli viesosies skolēni, studenti un viņu pedagogi, lai iepazītos ar iestādes dažādajām darbības vietām un jomām visā Latvijā! Dienas gaitā dažādi pasākumi notiks gan VID administratīvajā ēkā Talejas ielā 1, Rīgā, gan VID klientu apkalpošanas centros, muitas kontroles punktos un citās struktūrvienībās visā Latvijā.

Skolēnu grupām, kas pieteikušās apmeklēt VID administratīvo ēku Talejas ielā 1, Rīgā tiks piedāvāts komplekss pasākums, kura ietvaros viņiem būs iespēja saistoša un koncentrētā stāstījumā iepazīt Valsts ieņēmumu dienestu kopumā, pārliecināties par dzirdēto savām acīm, dodoties ekskursijā pa VID administratīvo ēku, iepazīties un uzdot jautājumus par VID spēka struktūrvienību darba specifiku, instrumentiem un tehniskajiem līdzekļiem, kas ikdienā tiek izmantoti cīņā ar kontrabandistiem un naudas atmazgātājiem. Svarīga loma pasākumā būs arī VID mobilajai akcīzes laboratorijai un neaizstājamajiem četrkājainajiem muitas amatpersonu palīgiem – darba suņiem.   

Interesanta un aizraujoša programma jauniešus un viņu pedagogus sagaida arī citās VID struktūrvienībās visā Latvijā – 16 klientu apkalpošanas centros un septiņos muitas kontroles punktos. VID Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs iespēja klātienē tikties ar VID nodokļu jomas speciālistiem, apskatīties, kādas izskatās dažādām vajadzībām paredzētās darba telpas, uzzināt, kā klientu apkalpošanas centros notiek darbs ar dažādām datu bāzēm un informatīvajām sistēmām; noskaidrot, ar kādiem jautājumiem ikviens iedzīvotājs var vērsties pie VID darbinieka klientu apkalpošanas centrā, kā arī saņemt atbildes uz citiem interesējošiem jautājumiem.

VID muitas kontroles punktos jauniešiem un viņu pedagogiem būs iespēja klātienē tikties ar VID muitas jomas ekspertiem, dzirdēt, redzēt un, ļoti iespējams, arī pašiem izmēģināt, kā notiek ikdienas darbs muitas kontroles punktos uz robežas, tuvumā izpētīt muitas kontroles punktu infrastruktūru un tehnisko aprīkojumu, vērot kravu kustību un to kontroles procesu, kā arī iepazīties ar kinologa un darba suņa darbošanos reālajos apstākļos, klātienē vērojot aizliegto vielu un preču meklēšanu un atpazīšanu.

Uzmanīgākie klausītāji un attapīgākie jautājumu uzdevēji saņems arī nelielas izglītojošas dāvaniņas ar VID simboliku.

Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienu 2015. gada 9. oktobrī tradicionāli organizē Valsts kanceleja sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām, lai sniegtu sabiedrībai iespēju iepazīt valsts pārvaldi no cita skatu punkta. VID Atvērto durvju dienu mērķauditorija ir jaunieši – pamatskolas, vidusskolas un citu izglītības iestāžu audzēkņi.

Iepazīties ar plašāku Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienas programmu aicinām īpaši tam izveidotajā mājaslapā http://www.atvertodurvjudiena.lv/ .

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI