DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

PKC aicina politikas plānotājus uz ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu diskusiju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šonedēļ, 30. septembrī Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) organizē informatīvu diskusiju ministriju politikas plānotājiem par ANO ilgtspējīgas attīstības mērķiem un šo mērķu integrēšanu nacionālajā plānošanas sistēmā.

2015. gada 25. septembrī vairāk kā 150 pasaules valstu vadītāji sanāca uz ANO Ģenerālās asamblejas Ilgtspējīgas attīstības galotņu tikšanos un vienojās par 17 ilgtspējīgas attīstības mērķiem (post-2015 mērķi), kas iekļauj vides aizsardzības, ekonomikas ilgtspējas un sociālās attīstības jautājumus. Post-2015 mērķi ir noteikti, lai nodrošinātu ikvienas valsts un pasaules labklājību, mazinātu iedzīvotāju nabadzību, vairotu vienlīdzību un sniegtu izglītības iespējas cilvēkiem visā pasaulē, un ir īstenojami laika posmā līdz 2030. gadam. Šādas būtiskās pārmaiņas valstis var paveikt tikai cieši savstarpēji sadarbojoties, t.sk. ar nevalstisko organizāciju un privātā un akadēmiskā sektora atbalstu, tāpēc ANO apstiprinātais dokuments paredz, ka katrai valstij jāiekļauj post-2015 mērķi nacionālajā plānošanas un finansēšanas ietvarā. 

Diskusijas laikā PKC, Ārlietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Centrālās Statistikas pārvaldes pārstāvji informēs par post-2015 mērķiem Eiropas Savienības un Latvijas attīstības plānošanas kontekstā, uzsākot sākotnējo viedokļu apmaiņu nacionālā līmenī par to, kā vislabāk integrēt post-2015 mērķus valsts attīstības plānošanā, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti un kopīgi sekmētu valsts ilgtspējīgu izaugsmi.

Informatīvā diskusija notiek UNESCO akcijas "Pasaules Lielākā mācību stunda" ietvaros.

Detalizētāka informācija pieejama, sazinoties ar Pārresoru koordinācijas centra konsultanti Māru Sīmani, tālr. 67082923.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI