DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Valsts politikas veidošanā nepieciešama kvalitatīva informācijas analīze

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijā, veidojot valsts nozaru politiku, pagaidām trūkst kvalitatīvas informācijas analīzes un pētījumu, kas pēc tam tiktu ieviesti tautsaimniecības attīstību veicinošos politiskos lēmumos. To šodien tikšanās laikā ar nodibinājuma „Domnīca „Certus”” pārstāvjiem Vjačeslavu Dombrovski, Dauni Aueru un Māri Medni sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš arī piebilda, ka ekspertu sagatavoto rekomendāciju ieviešanai vienmēr nepieciešama politiskā griba.

V.Dombrovskis, skaidrojot domnīcas "Certus" ieceri, uzsvēra, ka konkurētspējas politiku iespējams veidot tikai konstruktīvā sadarbībā ar akadēmisko sektoru, privāto sektoru un publisko pārvaldi. Šajā ziņā "Certus" plāno būt pirmā domnīca Latvijas vēsturē ar 100% privāto finansējumu, kas ļautu definēt Latvijas tautsaimniecības galvenos izaicinājumus un, sadarbojoties ar nozaru asociācijām, kopīgi veidot nozaru attīstības stratēģijas, kā arī noteikt valsts lomu tajās.

Atbildot uz Valsts prezidenta bažām, kā tiks īstenota sagatavoto rekomendāciju ieviešana reālajā dzīvē, nodibinājuma "Domnīca "Certus"" pārstāvji atzīmēja, ka pētnieki jau no paša sākuma orientēsies tikai uz dažu konkrētu rekomendāciju radīšanu, atsakoties no idejām, kuru īstenošana ir maz iespējama. V.Dombrovskis apliecināja, ka politiskā atbalsta nodrošināšanai nodibinājums plāno vērsties pie Saeimas deputātiem.

Valsts prezidents pauda atbalstu domnīcas iecerei, uzsverot, ka politiķiem ir jāpieņem tādi lēmumi, kurus tie sabiedrībai var izskaidrot, turklāt nepieciešams skatīties ilgtermiņā, valsts politiku veidojot tālredzīgi. "Pašlaik Latvijas valsts drošības un aizsardzības piemērs skaidri parāda to, ka steidzam risināt tikai aktuālos jautājumus – jo pirms dažiem gadiem, pirms Ukrainas konflikta sākuma, uz šo jautājumu raudzījāmies daudz paviršāk. Taču arī tautsaimniecības un demogrāfijas jomā šodien jāpieņem lēmumi, kam būs nozīmīga ietekme pēc gadiem divdesmit," sacīja Raimonds Vējonis.

Sarunas nobeigumā Valsts prezidents izteica atbalstu nodibinājuma "Domnīca "Certus"" darbībai, kas var palīdzēt rast pētniecisku pamatojumu un stratēģisku redzējumu tautsaimniecības attīstībai, kā arī novēlēja veiksmi domnīcas pirmā foruma rīkošanā, kas varētu notikt jau oktobrī.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI