DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2015.gada 9.septembrī Tīreļpurvā atklās brīvdabas izstādi par latviešu strēlniekiem un izziņas taku 7,2 km garumā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šis gads Latvijai ir bijis jubileju gads. Pieminējām latviešu strēlnieku bataljonu izveidošanu pirms 100 gadiem un to pirmās kaujas.

Atzīmējot šos notikumus, Latvijas Kara muzejs filiālē "Ziemassvētku kauju muzejs"  /Tīreļpurvā/ š.g. 9. septembrī atklās brīvdabas izstādi "Latviešu strēlnieku bataljoniem 100" un vēsturisko cīņu vietu izzinošu taku 7.2 km garumā, kas izveidota Ziemassvētku kauju vietās sadarbībā ar A/S ,,Latvijas Valsts meži".

Godinot visus, kas savā laikā ir karojuši Tīreļpurvā vai rūpējušies par šo vietu saglabāšanu nākošajām paaudzēm, pie ,,Mangaļu" mājām, sadarbībā ar Jelgavas novada domi, 9.septembrī tiks atklāta piemiņas plāksne.

Savukārt vēsturisko cīņu vietu izzinošās takas maršruts piesaistīts interesantākiem objektiem, kas saglabājušies līdz mūsdienām un apmeklētājiem ļaus labāk izprast Ziemassvētku kauju vietu saglabātības unikalitāti. Takas maršrutā  uzstādītas 13 informatīvas planšetes, kas ļaus plašākai sabiedrībai iepazīt vēstures liecības (fortifikācijas būvju paliekas, vēsturiskas inženiertehniskas būves un precīzi identificējamas vēsturisku notikumu vietas), kuras līdz šim bija nepieejamas. Izveidotā vēstures taka ved  pa 1.latviešu strēlnieku brigādes uzbrukuma ceļu 1917.gada 5.janvārī.

Šis pasākums ir ļoti būtisks gan Latvijas Kara muzejam kā latviešu strēlnieku nopelnu popularizētājam, gan Jelgavas novada un tuvāko pagastu iedzīvotājiem, kas ikdienā ir tiešie Ziemassvētku kauju vietu un piemiņas tradīciju uzturētāji.

Izstādes un takas izveides projekta autors  - vēsturnieks, Ziemassvētku kauju muzeja vadītājs - Dagnis Dedumietis  tālr. 28349259

 

Mārtiņš Mitenbergs
Latvijas Kara muzeja
Izglītības un informācijas nodaļas vadītājs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI