DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Kampaņa pret pasīvo smēķēšanu aicina pasargāt bērnus no cigarešu dūmiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
7.septembrī plkst.14:00 tiks uzsākta Veselības ministrijas (VM) un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kampaņa pret pasīvo smēķēšanu “Izvairies no smēķētāja!”, kas tiek īstenota, lai aicinātu gan vecākus, gan visu sabiedrību kopumā pasargāt bērnus no pasīvās smēķēšanas un saskares ar cigarešu dūmiem, kas būtiski ietekmē bērnu veselību.

Latvijas likumdošana aizsargā bērnus pret pasīvo smēķēšanu – Bērnu tiesību aizsardzības likumā bērnu pakļaušana kaitīgu faktoru, tostarp cigarešu dūmu iedarbībai tiek uzskatīta par fizisku vardarbību, savukārt likums "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" paredz, ka nedrīkst smēķēt citu personu klātbūtnē, ja kādam no apkārtējiem pret to ir iebildumi.

Tomēr ne vienmēr varam izmainīt smēķētāju paradumus un apzinīgumu pret apkārtējiem, bet varam ietekmēt savu un savu bērnu atrašanās vietu gan telpā, gan vidē un nekļūt par pasīviem smēķētājiem. Aicinām ikvienu uzņemties atbildību par savu un bērnu veselību - izvairīties no smēķētājiem, lūgt pārtraukt smēķēšanu mājās vai bērna tuvumā uz ielas, mudināt radus un draugus atmest smēķēšanu, kā arī pašiem nesmēķēt.

Kampaņas "Izvairies no smēķētāja!" atklāšanas preses konference notiks 7.septembrī plkst.14:00, t/c Galleria Riga 6.stāva PopUp galerijā.

Preses konferencē piedalīsies:

  1. Dr.G.Belēvičs, Veselības ministrs,
  2. S.Kļaviņa-Makrecka, SPKC Slimību profilakses nodaļas vadītāja,
  3. Dr. Renāte Snipe, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu pulmonologs,
  4. Liene Sebre, mamma, Latvijas Nacionālā teātra aktrise.

Aicinām vecākus aktīvi līdzdarboties, ne tikai izlasot informāciju par pasīvo smēķēšanu, bet arī paužot savu attieksmi un, piemēram, lietojot uzlīmi "Uzmanību – bērns! Nesmēķē tuvāk par 10 metriem!" uz sava bērna ratiņiem, mugursomas vai citām mantām. Kampaņas uzlīmes ir iespējams saņemt mammam.lv birojā (Brīvības iela 40-16, Rīga) un maminuklubs.lv birojā (Vīlandes iela 1-9, Rīga).

Plašāka informācija par kampaņu "Izvairies no smēķētāja!" un pasīvo smēķēšanu: www.pasivasmekesana.lv, www.facebook.com/pasivasmekesana.

Ilze Arāja
Komunikācijas nodaļas vadītāja
Slimību profilakses un kontroles centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI