DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šķēdes poligonā mācībās „Baltic Zenith 2015” pilnveidos pretgaisa aizsardzības spējas

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 7. līdz 13.septembrim Liepājas novada Škēdes poligonā notiks pretgaisa aizsardzības mācības „Baltic Zenith 2015”, kuru laikā notiks kaujas šaušana ar tuvās darbības pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu RBS -70 pa gaisa mērķiem.

Mācībās piedalīsies Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības diviziona un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljona karavīri.

Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāns 2012.-2024.gadam kā vienu no prioritātēm paredz pretgaisa aizsardzības spēju attīstīšanu. Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības divizions un Zemessardzes 17.pretgaisa aizsardzības bataljons ir divas bruņoto spēku vienības, kuras specializētas pretgaisa aizsardzības uzdevumu veikšanā.

Šķēdes mācību bāze ir vienīgā Latvijā, kurā ir iespējams veikt praktiskus šaušanas vingrinājumus pa gaisa mērķiem, izmantojot pretgaisa aizsardzības ieroču sistēmas. Šeit regulāri notiek pretgaisa aizsardzības mācības.

Gaisa spēku aviācijas bāzes Pretgaisa aizsardzības divizions kaujas šaušanas mācības ar pretgaisa aizsardzības sistēmām pa gaisa mērķiem Šķēdes poligonā organizē jau kopš 2002.gada.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI