DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvija pauž gandarījumu par Dienvidsudānas miera līguma parakstīšanu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvija pauž gandarījumu par Dienvidsudānas prezidenta Salvas Kīra (Salva Kiir) 26. augustā parakstīto miera līgumu ar nemierniekiem par divdesmit mēnešu ilgā konflikta atrisināšanu. 17. augustā līgumu jau parakstīja visi pārējie Dienvidsudānas konfliktā iesaistītie.

Svarīgākais šobrīd ir visu pušu iesaiste līguma izpildē, lai nodrošinātu pilnīgu karadarbības pārtraukšanu, neierobežotu humanitārās palīdzības piegādi iedzīvotājiem un valsts institūciju atjaunošanu.

Dienvidsudāna ir visjaunākā (dibināta 2011. gada 9. jūlijā) valsts pasaulē, un kopš 2013. gada beigām iekšējais politiskais konflikts valstī ir izvērties vardarbībā. Konflikta rezultātā ir nogalināti vismaz 10 000 cilvēku, 2,2 miljoni iedzīvotāju ir pametuši savas mājas un 616 000 no tiem ir atraduši patvērumu kaimiņvalstīs. Humanitārā un cilvēktiesību situācija valstī ir kritiska. Vairāk nekā 4,6 miljoniem iedzīvotāju trūkst pārtikas un citu pirmās nepieciešamības preču. Valstī darbojas ANO misija Dienvidsudānā (United Nations Mission in South Sudan, UNMISS), citas starptautiskās palīdzības organizācijas un ES humanitārie eksperti.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI