DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Dzintars Rasnačs: Panākta vienošanās par papildu finansējumu Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs kategoriski noraida pārmetumus, ka Tieslietu ministrija neveic pasākumus, lai nodrošinātu Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonu atalgojuma palielināšanu no nākamā gada 1.janvāra, kā tas maldinoši norādīts Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības (LIDA) paziņojumā.

Šodienas Koalīcijas sadarbības padomes sēdē tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs panācis vienošanos par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu IeVP amatpersonu atalgojuma palielināšanai. Par finansējuma piešķiršanu lems šīvakara valdības ārkārtas sēdē.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs vakar, 26. augustā, nosūtīja vēstuli Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai un finanšu ministram Jānim Reiram, norādot, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksai ir vienots regulējums, līdz ar to, piešķirot papildus līdzekļus Iekšlietu ministrijas atlīdzības palielināšanai darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm, ir jāņem vērā arī IeVP darbinieki. Tāpat tika norādīts, ka nākamā gada budžetā valsts drošība ir noteikta kā prioritāte. Valsts drošība aptver arī valsts iekšējo drošību un IeVP, kā arī Valsts probācijas dienests ir viens no svarīgākajiem ķēdes posmiem sabiedrības un valsts drošības nodrošināšanai. Visi nepieciešamie aprēķini jau savlaicīgi tikai iesniegti gan Iekšlietu ministrijai, gan Finanšu ministrijai.

Līdz ar ko Tieslietu ministrija aicināja rast iespēju papildus finansējumu 4 279 096 euro apmērā nākamā gada budžetā IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm atlīdzības palielināšanai 2016. gadā.

Laura Majevska
Tieslietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI