DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ministrs K.Gerhards Rēzeknes Augstskolā atklās ekspertu diskusiju

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 21.augustā plkst. 13:30 vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards Rēzeknes Augstskolā atklās diskusiju, kas veltīta augstskolas turpmākās izaugsmes stratēģijai kontekstā ar Latgales reģiona un valsts turpmāko attīstību.

Rēzeknes augstskola savā stratēģiskajā plānā ir izvirzījusi augtus mērķus, proti, kļūt par vadošo inženierzinātņu studiju, pētniecības un inovāciju centru Austrumlatvijā.

"Rēzekne kā zinātniskais centrs ir attīstījusies jau kopš pirmās Latvijas brīvvalsts laikiem. Kas reiz aizsākās ar skolotāju semināru, tagad ir pārtapis par modernu augstskolu, aizvien turpinot augt un attīstīties," saka K. Gerhards.

Ministrs atgādina, ka tie nav tikai vārdi uz papīra, bet arī reāli darbi. Jau 2007.gadā Rēzeknes augstskolā atvērts inovāciju centrs, pērn tika atklāta jaunā un modernā Inženieru fakultātes ēka ar mūsdienīgām laboratorijām un iekārtojumu.

"Tas viss apliecina, ka augstskola domā gan par šodienas, gan rītdienas studentiem. Jo veiksmīgāk augstskola attīstīsies, kļūstot par pētniecības un inovāciju centru, jo lielāks ieguvums un ieguldījums būs reģiona kopējā izaugsmē," uzsver K. Gerhards.

Tāpat ekspertu diskusijas dalībniekus uzrunās bijušais izglītības un zinātnes ministrs, SIA "Eirokonsultants" valdes priekšsēdētājs Jānis Vaivads un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis.

Diskusijā "Rēzeknes Augstskolas attīstības stratēģijas galvenie akcenti Latgales reģiona nākotnes redzējuma kontekstā" piedalīsies akadēmisko un zinātniski pētniecisko institūciju vadītāji, nozaru ministriju pārstāvji, pašvaldību vadītāji, Rēzeknes Augstskolas mācībspēki, amatpersonas un dažādu uzņēmumu pārstāvji.

Diskusijā gūtie būtiskākie secinājumi un priekšlikumi tiks publicēti Rēzeknes Augstskolas jubilejas grāmatā "Rēzeknes Augstskola ceļā uz simtgadi", kas nāks klajā šī gada nogalē.

Diskusija notiks Rēzeknes Augstskolas Inženieru fakultātē, Atbrīvošanas alejā 115/4.

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI