DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Premjere pārrunās konkrētus soļus inovācijas veicināšanai Latvijā un mērķētiem ES finanšu ieguldījumiem

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 21. augustā notiks Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes (padome) sēde, kurā Ministru prezidente kopā ar padomes pārstāvjiem pārrunās risinājumus un plānotos soļus un darbības attiecībā uz Eiropas Stratēģisko fondu investīcijām (EFSI), tostarp progresu investīciju platformu izveidē un projektu pieteikšanas nosacījumus.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji informēs padomi par Valsts nozīmes pētījumu centriem un to attīstību, kā arī iepazīstinās sēdes dalībniekus ar redzējumu par vienotu sistēmu zinātnes un uzņēmējdarbības sektoru sadarbībai, kuras mērķis ir veicināt inovatīvu produktu radīšanu. Papildus IZM sniegs informāciju par plānotajiem termiņiem Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma pieejamībā zinātniskajām institūcijām.

Atbilstoši iepriekšējā padomes sēdē nolemtajam, Ekonomikas ministrijas pārstāvji ziņos par Ministru kabineta noteikumu projekta par kompetences centru programmas īstenošanu 2014.–2020. gadu programmēšanas periodā saskaņošanu un virzību apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Sēdes noslēgumā Ārvalstu investoru padomes pārstāvji iepazīstinās klātesošos ar priekšlikumiem valdības īstermiņa un vidēja termiņa prioritāšu noteikšanai intelektuālā īpašuma veicināšanai, tostarp sekmējot produktu ar augstu pievienoto vērtību izstrādi un uzņēmumu un pētniecības iestāžu sadarbību, un aizsardzībai.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI