DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Daļa tieslietu sistēmas uzlabojumu jau ieviesti, būtiskākās reformas stāsies spēkā no 2016. gada

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
14. augustā notika Nacionālās attīstības padomes (padome) sēde, kurā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs ziņoja par uzņēmējdarbības vides attīstības problēmjautājumiem, kas saistīti ar tieslietu sistēmas darbību, un informēja par Tieslietu ministrijas īstenoto, kā arī plānotajām reformām uzņēmējdarbības tiesiskās vides uzlabošanai.

Tieslietu ministrs informēja par būtiskākajām uzsāktajām reformām tiesu sistēmā, izceļot tiesu teritoriālo reformu, maksātnespējas procesa administratoru pārraudzību un tiesu specializāciju, kā arī darbu pie vairākām uzņēmējdarbības vides reformām, kas stāsies spēkā ar 2016. gadu, t.sk. administratīvā sloga mazināšanas, maksātnespējas regulējuma pilnveidošanas, kā arī reformas komerctiesību jomā un intelektuālā īpašuma aizsardzībā.

Padomes dalībnieki atzinīgi novērtēja Tieslietu ministrijas paveikto, kā arī uzsāktās reformas, vienlaikus aicinot ministriju plašāk un aktīvāk stāstīt par plānotajiem tiesu sistēmas uzlabojumiem gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem, tā uzlabojot ne tikai tiesu sistēmas reālo darbību, bet arī tās reputāciju caur sabiedrības uzticības pieaugumu un labvēlīgas uzņēmējdarbības vides veidošanu.

Sēdes noslēgumā Latvijas Pašvaldību savienība aizsāka diskusiju par proporcionalitātes principa ievērošanu Latvijas likumdošanā (valsts un pašvaldību attiecībās), padomes dalībniekiem vienojoties, ka nākamajā sēdē tiks turpināta detalizēta pašvaldību un biznesa, kā arī pašvaldību un valsts pārvaldes savstarpējās mijiedarbības izvērtēšana, lai sekmētu pašvaldību, valsts pārvaldes un uzņēmēju efektīvāku sadarbību.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI